Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΛΜΗΡΑ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 29/10/2009

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΛΜΗΡΑ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 29/10/2009

Ίσως η καταδίκη του γνωστού, πια, Θωμά Δήμα, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (καταγραφή κρυφά ιδιωτικής συνομιλίας κατ’ εξακολούθηση) να κρατηθεί στην κοινωνική επικαιρότητα, για όσο θα διαρκούσαν οι δίκες του, μιας και οι καταμηνύσεις σε βάρος του είναι πολλές.
Εκείνο όμως που ιδιαίτερα συζητήθηκε τις πρώτες ημέρες, μετά την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση, είναι ένα μέρος από την αγόρευση του συνήγορου πολιτικής αγωγής, του Παύλου Τζοβάρα.
Δεν χρειάζεται συστάσεις.
Ούτε ιδιαίτερη μνεία των διαφόρων θέσεων ή αξιωμάτων που κατέλαβε στην κοινωνία και τον επιστημονικό του Σύλλογο.
Ο Παύλος έτσι είναι γνωστός σ’ όλους μας, είναι ένας από εμάς.
Ο δικηγόρος, ο φίλος, ο ποδοσφαιρόφιλος, ο Ολυμπιακάκιας.
Είναι όμως ο συμπολίτης.
Που συμμετέχει σε κάθε τι που αφορά την κοινωνία.
Εκείνος, λοιπόν, ο συμπολίτης, κατά την αγόρευσή του, πιθανότατα να παραμέρισε για λίγο την υποστηρικτική του ιδιότητα, για να αφήσει να βγει από μέσα του η αγωνία για την κοινωνία μας, για το μέλλον της.
Επιχειρηματολόγησε, όχι υπέρ του πελάτη του, αλλά υπέρ της ίδιας της κοινωνίας μας.
Πρότεινε και ζήτησε από το Δικαστήριο, να δικάσει, στα πλαίσια των νόμων του Κράτους και να καταδικάσει φαινόμενα που διαβρώνουν αυτήν την κοινωνία, την οποία, όλοι μαζί, όπως τόνισε μέχρι στιγμής την έχουμε κρατήσει μακριά απ’ αυτά, είτε έχουν χρώμα ελληνικό είτε είναι ξενόφερτα.
Κρίμα!
Γιατί αυτό το παραλήρημα του Παύλου, αυτή η αγωνία του για το μέλλον της κοινωνίας μας, αυτή η πίστη του, πως δικαιούμαστε, πρέπει και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά, μονοιασμένα, ελεύθερα και αμόλυντα από ασθένειες της εποχής, δεν κατέστη δυνατόν να καταγραφεί ηλεκτρονικά.
Ώστε να γίνει βίωμα όλων των συμπολιτών μας.
Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο δικαιούμαστε να ζητήσουμε από τον Παύλο, να εκθέσει αυτές τις απόψεις και ανησυχίες του γραπτά, μέσα από τις δικές μας στήλες. Θα ήταν και για εμάς ιδιαίτερη τιμή.
Τούτη η κοινωνία, μέχρι σήμερα έχει προστατευθεί ικανοποιητικά και αποτελεσματικά.
Τούτη η κοινωνία διατηρεί ακόμη πολλές αντιστάσεις, απέναντι κάθε επιβουλής ή κινδύνου.
Τούτη η κοινωνία είναι αποφασισμένη να αποβάλει από το σύνολό της, κάθε έναν που θα θελήσει ή θα επιδιώξει να διαταράξει αυτή την ισορροπία που όλα αυτά τα χρόνια πέτυχε.
Τούτη η κοινωνία, με την αγόρευση του Παύλου Τζοβάρα, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως οι αντιστάσεις της αυτές είναι ανεξάντλητες.
Όποιος δεν μπορέσει ή δεν θελήσει να πάρει αυτό το μήνυμα, θα το μετανιώσει.
Γιατί το πρόβλημα θα είναι ανυπέρβλητο και αποκλειστικά δικό του.

1 σχόλιο:

  1. Καλή σας μέρα άρχοντες....πιος είναι ο λογισμός σας;;;Εβαλαν δικηγόρο να τους σώσει και αυτός το έπαιζε Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ;;Μπρε;;;;τι λέτε μο τουρκάκια;;Ετσι πάμε και στου Αλέξη..χχχχχχχχχχχχ
    Μετα τιμής..ούιιι
    :Ταταρος λαός..λαός της κουκουβάγιας.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή