Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26-10-2009

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26-10-2009


1.Την 23-10-2009 και ώρα 12.45΄, στον Δήμο Ευρυμενών Ιωαννίνων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας που περιήλθε στο Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, ότι ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή καλλιέργησαν φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, την οποία έχουν περισυλλέξει, κατέχοντας στην οικία τους μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αστυνομικοί της ιδίας Υπηρεσίας και του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου εντόπισαν την οικία και όλους τους πιθανούς χώρους που μπορεί να την αποκρύπτουν και με τον αστυνομικό σκύλο και τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Ζίτσας, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία των ανωτέρω όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους οκτώ κιλών και τετρακοσίων δεκαεννέα (8.419) γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό πεντακοσίων πενήντα (550) ΕΥΡΩ και εννέα φυσίγγια πιστολιού.
Στον κήπο βρέθηκαν δέκα (10) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 10cm έως 40 cm, τα οποία αφού εκρίζωσαν κατασχέσαν, επίσης.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

2.Την 23-10-2009 και ώρα 11.00΄, στο Δ.Δ. Βουλιάστας του Δήμου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων, άγνωστος-οι δράστης-ες πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο δύο σκυλιά φύλαξης ζώων, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα το ένα να τραυματισθεί θανάσιμα και το άλλο σοβαρά.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Περιφέρειας Ιωαννίνων.

3.Την 21-10-2009 και ώρα 13.00΄, στη Ζόργιανη Χίνκας του Δήμου Μολοσσών Ιωαννίνων, ημεδαπός κυνηγός, μετά το πέρας του κυνηγίου και στην προσπάθειά του να τακτοποιήσει τα κυνηγόσκυλά του σε ειδικό χώρο μεταφοράς επί του οχήματός του, ξέχασε στο σημείο το κυνηγετικό του όπλο, τύπου δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα. Όταν επέστρεψε να το πάρει διαπίστωσε ότι άγνωστος-οι δράστες του το είχαν αφαιρέσει.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ζίτσας.

4.Τις μεσημβρινές ώρες της 24-10-2009, στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από πληροφορία που περιήλθε στην Υ.Α. Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της ιδίας Υπηρεσίας συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-10-2009, στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, αφού διέρρηξε την κεντρική είσοδο καταστήματος « εστιατόριο – σνακ μπαρ», ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε τρόφιμα και κέρματα από την ταμειακή μηχανή, συνολικής αξίας πεντακοσίων (500)ευρώ.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υ.Α. Ηγουμενίτσας.

5.Κατά τις νυκτερινές ώρες της 23/24-10-2009, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, άγνωστος-οι δράστες αφαίρεσαν από εσκαφέα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, δύο ηλεκτρονικές βαλβίδες πορείας, δύο βαλβίδες περιστροφής, δύο βαλβίδες βύρας και ένα μοτέρ πορείας, συνολικής αξίας εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ, κατά δήλωση του παθόντος.
Προανάκριση διενεργεί η Υ.Α. Ιωαννίνων.

6.Την 24-10-2009 και ώρα 07.00΄, στο 6ο χλμ της Ε.Ο. Κακαβιάς – Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Ά Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μία αλλοδαπή η οποία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, στερούμενη ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε πλαστή βεβαίωση κατάθεσης για έκδοση άδειας διαμονής, για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.
Ο διακινητής και η αλλοδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Ά Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου, που διενεργεί την προανάκριση.

7.Την 24-10-2009 και ώρα 09.30, στη Δάφνη Φιλιατών Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Ά Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού, στερούμενος άδειας οδηγήσεως, πέντε (5) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό το Αγρίνιο, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο διακινητής και δύο από τους λαθρομετανάστες, είναι καταχωρημένοι στο S.I.S. ως ανεπιθύμητοι σε έδαφος SCHENGEN και επίσης είναι καταχωρημένοι στον Ε.Κ.Α.Ν.Α. με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Ά Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.

8.Την 24-10-2009 και ώρα 12.00΄, στον Πρωτόπαπα του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, δύο άγνωστες γυναίκες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού, χρησιμοποιώντας κλειδί το οποίο βρήκαν στην είσοδο της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, κατά δήλωση του παθόντος.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ζίτσας.

9.Κατά τις μεσημβρινές ώρες της 24-10-2009, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πρέβεζας συνελήφθησαν τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί (ΡΟΜΑ), γιατί την 14.15 ώρα της ιδίας, εισήλθαν σε οικία υπερήλικα ημεδαπού και με την μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των εκατόν ενενήντα (190) ευρώ. Επίσης αναζητούνται οι έξι (6) ημεδαποί (ΡΟΜΑ) γονείς των ανωτέρω ανηλίκων, διότι αν και είχαν την εποπτεία τους, παρέλειψαν να τους εμποδίσουν από την τέλεση της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το χρηματικό ποσό των εκατόν επτά (107) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών , κατασχέθηκε από το Τ.Α. Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση.

10.Κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 20-10-2009 έως την 08.00 ώρα της 25-10-2009, στον Βίκο Ζαγορίου, άγνωστος-οι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος, αφαίρεσαν από το τέμπλο τις δύο ξυλόγλυπτες θύρες, τις δύο εικόνες που βρίσκονταν στα άκρα του τέμπλου διαστάσεων 50Χ 100 εκ., είκοσι τρεις (23) εικόνες από το πάνω μέρος του τέμπλου διαστάσεων 25Χ 40 εκ., έναν μπρούτζινο σταυρό και έναν ασημένιο σταυρό.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κόνιτσας.

11.Την 25-10-2009 και ώρα 03.00΄, στο 8ο χλμ της Παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Σε νομίμως δοθέν σήμα στάσης ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προκαλέσει υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, επί της οδού Μακρυγιάννη στα Ιωάννινα.
Σε μικρή απόσταση ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός, ακολουθούμενος από έναν συνεπιβαίνοντα του οχήματος.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο ανωτέρω όχημα, ενώ ο τέταρτος, που διέφυγε τη σύλληψη, αναζητείται.
Ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη την 05.30 ώρα της ιδίας, στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημα , ιδιοκτησίας ημεδαπού, είχε κλαπεί από την περιοχή των Ιωαννίνων την 16-10-2009.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του από την Υ.Α. Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

12.Την 25-10-2009 και ώρα 12.26΄, στο γήπεδο Κατσικά Ιωαννίνων, κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας Κουτσελιού – Θεριακισίου Ιωαννίνων, ημεδαπός ποδοσφαιριστής της β΄ ομάδας επιτέθηκε στον διαιτητή, εξυβρίζοντας και απωθώντας αυτόν με αποτέλεσμα ο παθών να επιπέσει σε άλλον ποδοσφαιριστή και να τραυματιστεί ελαφρά στο πρόσωπο.
Ο αγώνας διακόπηκε και ο τραυματισθείς μετέβη στο Γ.Π.Π.Ν. Ιωαννίνων για παροχή πρώτων βοηθειών.

Μετά από έγκληση που υπέβαλε ο παθών ο δράστης αναζητείται προκειμένου συλληφθεί.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κατσικά.

13.Την 26-10-2009 και ώρα 02.30΄, στην Ηγουμενίτσα , αστυνομικοί της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό γιατί από κοινού μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, τέσσερις (4) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό τον Άγιο Νικόλαο Λευκάδας, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, αναζητείται και έτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε κανονίσει την λαθρομεταφορά και θα ανέμενε τους λαθρομετανάστες στην Λευκάδα.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από το Τ.Α.-Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

14.Την 26-10-2009 και ώρα 05.00΄, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας διενήργησαν έλεγχο σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, με οδηγό έναν αλλοδαπό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο αλλοδαπός προσήχθη στην Υ.Α. Ηγουμενίτσας όπου από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε προσέλθει στην Ηγουμενίτσα με έτερο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ημεδαπός και συνεπιβάτης ένας αλλοδαπός, προκειμένου να παραλάβει ο ίδιος δύο λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρει στο Καινούργιο Φθιώτιδας, ενώ το δεύτερο όχημα θα λειτουργούσε ως προπομπός.
Μετά από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε το όχημα και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τον οδηγό και τον συνοδηγό.
Επίσης, συνελήφθησαν και οι δύο λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν εντός της πόλης για να επιβιβαστούν στο όχημα του πρώτου δράστη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

15.Διακόσιοι δέκα (210) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν από 23-10-2009 έως και 25-10-2009, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου