Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ
Τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού, ζωτικού χώρου, γύρω και έξω από την Εγνατία Οδό, θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας, οι 11 νομαρχίες της χώρας που τέμνονται από την Εγνατία.
Πριν από ένα χρόνο υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία της «Τουριστικής Εγνατίας» από τις 11 νομαρχίες της χώρας από το νομό Θεσπρωτίας μέχρι το νομό Έβρου, από τις οποίες διέρχεται ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της χώρας.
Η επίσημη παρουσίαση των στόχων, αλλά και των προοπτικών που διανοίγονται για τις νομαρχίες αυτές και τις επιμέρους περιοχές παρουσιάζονται και επίσημα στην τουριστική έκθεση «Philoxenia 2009» που ανοίγει και επίσημα τις πύλες της σήμερα στο κοινό.
Οι 11 νομαρχίες της «Τουριστικής Εγνατίας» σε δικό τους περίπτερο στην έκθεση περιμένουν το κοινό για να το ενημερώσουν σχετικά με ό,τι μπορεί να αντικρίσει όποιος κινείται από το δυτικό μέχρι το ανατολικό άκρο της Εγνατίας Οδού. Για ένα φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα έκανε λόγο ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της ιδέας που ξεκίνησε δειλά πριν από δύο περίπου χρόνια και πήρε σάρκα και οστά, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης πριν από ένα χρόνο.«Είναι ένα στοίχημα που πρέπει και μπορούμε να το κερδίσουμε.
Έχουμε πολλά να δείξουμε δίπλα και έξω από την Εγνατία Οδό. Πρωτόγνωρες εικόνες και μία διαφορετική μικροκουλτούρα σε πολλά επίπεδα. Μπορούμε να τα προβάλουμε από κοινού με σεβασμό όμως στη διαφορετικότητα και την ταυτότητα κάθε περιοχής. Θα δείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενιαίο προορισμό.
Η Εγνατία μπορεί να γίνει δρόμος φυγής και γρήγορης πρόσβασης αν δεν κινηθούμε εγκαίρως. Θα πρέπει να θεωρήσουμε την Εγνατία ως τον πυλώνα ανάπτυξης γύρω από τον οποίο μπορούμε να χτίσουμε. Σκεφτείτε μόνο τι δημιούργησε στο πέρασμά της η Εγνατία Οδός. Δε μπορούμε να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος και να γίνουν τα πράγματα μόνα τους. Εμείς θα πρέπει να κινηθούμε μπροστά, με πρωτοβουλία όλων των νομαρχιών», τόνισε ο κ. Παυλίδης, που έπλεξε και το εγκώμιο του νομάρχη Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνη για τη δική του συμβολή στο εγχείρημα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου