Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Συμβουλές για τους μικρούς μας μπόμπιρες

Συμβουλές για τους μικρούς μας μπόμπιρες

Όλα τα παιδιά έχουν κάποιες κακίες συνήθειες που όσο μεγαλώνουν, όμως, ξεπερνιούνται. Οπλιστείτε λοιπόν με άπειρη υπομονή, κατανόηση και αγάπη για να βοηθήσετε τους μικρούς μπόμπιρες.

Μικροί Εξερευνητές

Υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες στο άλμπουμ του παιδιού σας με το δάχτυλο στη μύτη; Ντρέπεστε όταν είστε με κόσμο και ξαφνικά το παιδί σας αρχίζει εξερεύνηση στη μύτη του;
Μην ανησυχείτε. Είναι όντως μία κακιά συνήθεια, αλλά τα περισσότερα παιδιά περνάνε από αυτή τη φάση. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι όταν βλέπετε ότι αρχίζει την εξερεύνηση, να πάρετε το χέρι του από τη μύτη και να το απασχολήσετε με κάτι άλλο. Μην το κάνετε βίαια και μην του πείτε μπροστά σε όλο τον κόσμο ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Δείξτε ότι είναι δεν συμβαίνει τίποτα, έτσι ώστε να μην προλάβει να το σκεφτεί. Μπορεί να το κάνει από αντίδραση αν μιλήσετε αυστηρά. Μόνο στην περίπτωση που το πρόβλημα γίνεται επίμονο και δεν το ξεπερνάει εξηγήστε του, ότι είναι αντιαισθητικό και αγενές.




Κλαίει για να τραβήξει την προσοχή

Τα παιδιά όταν θέλουν κάτι καταφεύγουν στη λύση του κλάματος για να το αποκτήσουν. Μπορεί να πεινάει ή να είναι κουρασμένο, οπότε δώστε του αυτό που πρέπει για να ηρεμήσει. Πολλές φορές όμως κλαίνε γιατί ξέρουν ότι έτσι θα παίξουν παραπάνω ή θα πάνε μια βόλτα που τόσο θέλουν. Σαν γονείς δεν θα πρέπει να υποχωρείτε και να είστε διαλλακτική μαζί του. Θέστε κανόνες και κάντε συμφωνίες μαζί του. Δηλαδή αν πάρει καλούς βαθμούς ή αν είναι ήσυχο θα του πάρετε παγωτό ή θα το πάτε στο πάρκο. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε στο παιδί σας να συζητάει και το διαπαιδαγωγείτε σωστότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου