Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Περίεργη προκήρυξη από την επίθεση στο ΑΤ Αγ.Παρασκευής

Περίεργη προκήρυξη
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα από την επίθεση στο ΑΤ Αγ.Παρασκευής

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξιχνίαση της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στις 27 Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα -και ενώ εξετάζονται όλα τα σενάρια για την ταυτότητα των δραστών- μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ο.Π.Λ.Α.» (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας ) διεκδικεί την «πατρότητα» του χτυπήματος.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από πλευράς της Αντιτρομοκρατικής αναφορικά με την προκήρυξη. Αξιωματικοί της Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες, που ως επί το πλείστον επικεντρώνονται στις μοτοσικλέτες που άφησαν στο Χαλάνδρι οι δράστες της επίθεση, στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο μετρό Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι δράστες πριν εγκαταλείψουν τις μοτοσικλέτες πήραν τα κράνη τους, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, φορούσαν γάντια.

Αυτό δυσχεραίνει τις έρευνες για τον εντοπισμό γενετικού υλικού, το οποίο ενδιαφέρει πρωτίστως τους αξιωματούχους για τη σύγκρισή του με υλικό που έχει βρεθεί σε άλλες επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Espresso, το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής δεν επελέγη τυχαία από τους δράστες.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι εκεί υπηρετεί (ύστερα από μετάθεση) κορυφαίο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο το καλοκαίρι του 2002 είχε συμβάλει στην εξάρθρωση της 17Ν, αλλά και του ΕΛΑ.

Περίεργη προκήρυξη

Για την ύπαρξη της προκήρυξης ενημερώθηκε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η προκήρυξη βρέθηκε μέσα σε φάκελο, σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ήβης 21, στο Μαρούσι.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε και ενημέρωσε για την προκήρυξη είπε -για να πιστοποιήσει ότι όντως αυτή η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση- ότι η μία από τις τρεις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες εκλάπη από την οδό «Αιθαλίδου με 'αι'» στην περιοχή της «Γούβας» -στοιχεία που γνωρίζει η Αστυνομία και τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Το κείμενο -έκτασης μίας σελίδας- είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη αναφέρεται:

«Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

» Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

» Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών».

Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται, επίσης, αποσπάσματα από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς και από κείμενο του Νίκου Ζαχαριάδη.

«Όλοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!» καταλήγει η προκήρυξη.

Το παραπάνω κείμενο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του.

» Η προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία αποτελεί ένα νέο μνημείο κακότεχνης απόπειρας πλαστογράφησης και συκοφάντησης του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού αγώνα του ΔΣΕ (1946 -1949) και της συμβολής της πρωτοπόρας Κομμουνιστικής Διεθνούς στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που εκτός των άλλων αποτέλεσε την κύρια δύναμη της αντιφασιστικής νίκης των λαών.»

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ σχολίασε: «Η προκήρυξη της ΟΠΛΑ, που ανέλαβε την ευθύνη, συνειρμικά παραπέμπει στις πρώτες δηλώσεις της κας Παπαρήγα περί 'προβοκάτσιας' και συναφών παραγώγων. Τα Αστυνομικά Τμήματα για 65 χρόνια αποτελούν στόχο όλων εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρνούνται τη Δημοκρατία.

» Η εξαφάνιση των φυλακίων έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα την οποία αποφάσισε ο κ. Χρυσοχοΐδης 'για να μην προκαλούν', ίσως σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργήσουμε και τις ...στολές των αστυνομικών. Τελικά, ό,τι και αν λένε, από τις πράξεις τους φαίνεται ότι έχουν τρομοκρατηθεί από την τρομοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου