Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΑΡΧΗΓΙΑ Ή ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
ΑΡΧΗΓΙΑ
Ή ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ
Πέρασε περίπου ένας μήνας από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση από την οποία το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για την Ν. Δημοκρατία.
Τόσο που οι δύο υπό ατμού δελφίνοι ακόμη ψάχνουν τα αίτια της ήττας.
Δύσκολο να τα βρουν;
Όχι. Εύκολο αν πραγματικά θέλανε να αφουγκραστούν τον σφυγμό του λαού.
Ενός λαού τον οποίο δεν έπεισαν με τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους.
Τοπικές οργανώσεις σε πλήρη διάλυση.
Στελέχη αποποιημένα από τον πολιτικό στίβο εξαιτίας των τοποθετήσεων της διακυβέρνησης των και των αλλοπρόσαλλων τοποθετήσεων ανθρώπων και υποτιθέμενων στελεχών, οι οποίοι έπεσαν με το ελικόπτερο και βρέθηκαν ξαφνικά να είναι πιο δεξιοί από τους δεξιούς σε αυτό το δύσμοιρο κόμμα.
Και η κεντρική εξουσία αγρόν ηγόραζε.
Το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν πως θα πικράνει τα υγιή της στελέχη, πως θα τα αναγκάσει να πούνε το περιβόητο «άει στο διάολο» και πως θα έχει τον μηχανισμό ενός συγκεντρωτικού κράτους.
Όλα αυτά και σε συνάρτηση ότι ένας λαός ήταν εγκλωβισμένος στις όποιες λανθασμένες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα.
Και μην νομίσει κανείς ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός ή το κόμμα που είναι στην εξουσία έκανε μαζικά και κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Όχι.
Απλά πολύ απλά έπιασε την αντίδραση και τον σφυγμό του λαού ο οποίος ήθελε και θέλει να έχει ελπίδα στην ζωή του, έπεισε για το πρόγραμμα του, έδωσε προεκλογικά το 1+1=14 παίρνοντας το από τον πρώην Πρωθυπουργό Κων/νο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ξαναέβαλε την Χώρα στο ψυγείο λέγοντας του να περιμένει ενενήντα μέρες να δει το φως στο τούνελ και μετά βλέπουμε.
Ταυτόχρονα έκανε και την χάρη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ανοίξει την Βουλή έως ότου το κόμμα αυτό που έγινε ξαφνικά το τέλειο να εκλέξει αρχηγό. Σε γενικές γραμμές έκανε αυτό που λέει ο λαός «μάθανε που… πλακώσανε και οι μυλωνάδες».
Μετά από όλα αυτά οι υποψήφιοι δελφίνοι επεδώθησαν σε έναν άνισο αγώνα για το ποιος θα επικρατήσει λες και ο λαός δεν το καταλαβαίνει ποιος θα είναι ο νικητής.
Πισωμαχαιρώματα, πολιτικές κορώνες, μεταβίβαση ευθυνών στον λαό, μεγάλα λόγια χωρίς αποτέλεσμα, αλλά το σημαντικότερο που πέτυχαν είναι να αναγκάσουν τον λαό της Νέας Δημοκρατίας να πει για δεύτερη φορά «άει στο διάολο».
Παρόλα αυτά πιστεύω ακράδαντα πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα βρει το δρόμο που του ταιριάζει και τον πολιτικό του βηματισμό γιατί δεν μπορεί αυτή η Χώρα των ηρώων, των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και των φτωχών με μοναδική εξαίρεση μια χούφτα πλουσίων, να κυβερνήσει μονοκομματικά, μιας και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα φυτοζωούν στα πολύ μικρά ποσοστά τους.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι υποτιθέμενοι ιθύνοντες της Ν. Δημοκρατίας τόσο το καλύτερο και ίσως είναι καιρός ακόμη να καταλάβουν πόσοι και ποιοι πρέπει να συνταξιοδοτηθούν πριν τους συνταξιοδοτήσει ο λαός με την απόρριψή του στην καθημερινή πορεία της ζωής αλλά και στις όποιες επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Η Ν. Δημοκρατία θέλει Αρχηγό που θα παλέψει να πείσει τον λαό για να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο, και όχι Αρχηγό για να είναι Αρχηγός γιατί είναι ο καημός του.

Ο Σουλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου