Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΔΕΙΣ

ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΔΕΙΣ
Φτάνει πια!
Δεν αντέχουμε άλλο.
Πέρα από τα διεθνή «ρεζιλίκια» μας, ας το πάρουν πια οριστικά απόφαση, όλοι οι πολιτικοί , πως η κοινωνία μας είναι ένα τεράστιο καζάνι που βράζει.
Αλίμονο αν δεν το προλάβουν.
Ήδη βρισκόμαστε στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, με συνέπειες που δεν μπορεί να τις συλλάβει ανθρώπινος νους.
Στον τομέα αυτό, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, είναι η νέα ΝΤΡΟΠΗ, της σύγχρονης πολιτισμένης Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Θα μπορούσε να πιστέψει κανείς πως μετά από έναν αιώνα περίπου, από τότε δηλαδή που η Ελλάδα «βογκούσε» κάθε φορά που άλλαζαν πρόσωπα και κυβερνήσεις, με τους διωγμένους ,από το δημόσιο, Έλληνες πολίτες, στην περιβόητη, γι’ αυτό, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, το φαινόμενο θα είχε εκλείψει.
Δυστυχώς το αντίθετο συμβαίνει.
Όχι μόνο το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, αλλά τώρα, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, επαναλαμβάνουμε, που υποτίθεται ότι εδραιώθηκε η ΔΗΜΟΚΑΡΤΙΑ, οι …Πλατείες Κλαυθμώνος´ πολλαπλασιάστηκαν.
Έτσι, σήμερα, 25 ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, η Ελλάδα έχει ήδη καταστεί μια απέραντη πλατεία Κλαυθμώνος.
Η αν θέλετε καλύτερα κάθε πόλη της σύγχρονης Ελλάδας απέκτησε, ήδη, τη δική της πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα τελευταία χρόνια, οι πελετειακές σχέσεις των κομμάτων (κυρίως των και εξουσίας αποκαλούμενων) εφεύραν και καλλιέργησαν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου και εκείνες των διαφόρων Ευρωπαίκών Προγραμμάτων.
Έτσι κρατούν, για όσο χρόνο τους χρειάζονται, σε ειδική ομηρία τους νέους και τις νέες (κυρίως) της Ελλάδας, που όταν οδηγούνται στην απόγνωση, προβαίνουν στις ιδιάζουσες συγκεντρώσεις στις διάφορες «πλατείες» ή μπροστά στα κτίρια των αρμόδιων Υπουργείων.
Ο θεσμός των παραπάνω εργασιακών σχέσεων, έχει προβλεφθεί, προκειμένου, οι υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν ανάγκες έκτακτες ή εποχικές και όχι διαρκείς και μόνιμες.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα ελληνικά Δικαστήρια, κόντρα στις επιταγές περί ισότητας και ίσων ευκαιριών του Συντάγματος, πολλές φορές δικαίωσαν Ελληνόπουλα, που προσέφυγαν σ’ αυτά και αποφάσισαν τις μονιμοποιήσεις τους στο Δημόσιο.
Ενώ, λοιπόν, όταν τα κόμματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, αλληλοκατηγορούνταν για …πελατειακές σχέσεις, την φιλοτιμία ανάγκη ποιούμενα, σαν Κυβερνήσεις, υπάκουαν στις Δικαστικές αποφάσεις και με καθυστέρηση ετών, είτε μετέτρεπαν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου ή μοριοδοτούσαν τους συμβασιούχους σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
Τώρα, το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως δεν τηρεί αυτή την άτυπη και σιωπηρή συμφωνία με τη Ν.Δ.
Αποφάσισε, για λόγους άγνωστους στο κοινό, να …απολύσει τους συμβασιούχους STAGE που προεκλογικά προσέλαβε η Ν.Δ. και αρνήθηκε να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα!!!
Με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο ελληνικό προσκήνιο μια νέα εικόνα «πλατείας Κλαυθμώνος».
Άξιο προσοχής, σχολιασμού και απορίας είναι το γεγονός πως η ίδια η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην προηγούμενη Κυβέρνηση, είχε ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ συμβασιούχους STAGE, της δικής της φουρνιάς, με την ολοκλήρωση απασχόλησης 16 μηνών, χωρίς να δώσει κάποιες εξηγήσεις για την τελευταία απόφαση απόλυσης.
Οι μόνοι κερδισμένοι της υπόθεσης, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι τα Αθηναϊκά ΜΜΕ τα οποία θα έχουν πλούσιο αντικείμενο προβολής και ενασχόλησης.
Είναι βέβαιο πως στο μέλλον όλοι θα δικαιωθούν Δικαστικά.
Ακόμη είναι βέβαιο πως όλοι οι απολυμένοι θα τύχουν της συμπάθειας όλων των άλλων κομμάτων τα οποία θα τους συμπαρίστανται με κάθε τρόπο και εκδήλωση.
Ιδιαίτερα η Ν.Δ. θα δεσμευθεί να τους αποκαταστήσει αμέσως μόλις (ξανά) έρθει στην εξουσία.
Βέβαια, όταν και το ΠΑΣΟΚ διαπιστώσει φθορά δημοσκοπική ή κόστος επικοινωνιακό, θα υποχωρήσει, έστω και αν χρειαστεί να αλλάξει κάποιον Υπουργό και θα κινήσει τη διαδικασία της …»διαβούλευσης».
Όλα αυτά έχουν θυμώσει τον ελληνικό λαό και τον έχουν ωθήσει σε κατάσταση οργής και αγανάκτησης.
Ήδη, από τις πρώτες μέρες της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στέλνει μήνυμα ηχηρό, σύμφωνα με το οποίο, δεν ανέχεται πια συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν ούτε στον ίδιο σαν Ευρωπαϊκό, ούτε στην νέα εποχή της παγκοσμιοποιημένης ελευθερίας των πολιτών.
Σύμφωνα με το μήνυμα αυτό, όποιος συνδράμει στην κατασκευή «πλατείας Κλαυθμώνος» θα το πληρώσει ακριβά.
Το ίδιο ακριβά θα το πληρώσει όποιος θα επιδιώξει να διατηρήσει στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου καταστάσεις πελατειακών σχέσεων μεταξύ κράτους (εξουσίας) και πολιτών, που παραβαίνουν τις διατάξεις του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου