Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ο Καραμανλής ψάρευε χαλαρός στην Κόνιτσα και οι υποψήφιοι ..."παλεύουν"!

Ο Καραμανλής ψάρευε χαλαρός στην Κόνιτσα και οι υποψήφιοι ..."παλεύουν"!

Εκπληκτοι έμειναν όσοι χωρικοί είδαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή να ψαρεύει χαλαρός και ήρεμος στον ποταμό Αώο λίγο έξω από την Κόνιτσα.
Στη Ρηγίλλης, βέβαια, μαίνονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού και οι υποψήφιοι τρέχουν για να αλιεύσουν ψήφους.
Ο κ. Καραμανλής με την οικογένειά του επέστρεψε μόλις χθες στην Αθήνα, ύστερα από πενθήμερη εκδρομή στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου, στο νομό Ιωαννίνων.
Τηρώντας το λόγο του περί «αυστηρής ουδετερότητας» επί της διαδικασίας εκλογής, ο τέως πρωθυπουργός απέδρασε στην εξοχή θέλοντας να αποφορτιστεί μετά την έντονη πολιτική δραστηριότητα των τελευταίων χρόνων.
Μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα, τα παιδιά τους Αλίκη και Αλέξανδρο και ένα ζευγάρι κουμπάρων τους, έμεινε σε έναν καταπληκτικό ηπειρώτικο ξενώνα και άρχισε και πάλι να ζει σαν κοινός θνητός.
Εκανε πεζοπορία κοντά στη χαράδρα Κουβαρά, βόλτες με το αυτοκίνητο στη γύρω περιοχή οδηγώντας ο ίδιος, έλεγε αστεία με τους κατοίκους, δείπνησε σε γραφικά ταβερνάκια, ενώ το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μπήκε στο καφενείο της ορεινής Αετομηλίτσας αφήνοντας άναυδους τους θαμώνες.
Κάθισε μαζί τους και ήπιε τσίπουρο, αποφεύγοντας τις πολλές πολιτικές κουβέντες.

Ισχυρές αναταράξεις

Την ίδια ώρα στη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις η συμφωνία επί της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να ζητά διεύρυνση του εκλογικού σώματος με τη συμμετοχή και απλών πολιτών που δεν είναι μέλη του κόμματος.Η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας των τεσσάρων υποψηφίων επιμένοντας ότι υπήρξε συμφωνία για εκλογή μόνο από τα μέλη και όχι τους φίλους του κόμματος.
Ο κ. Αβραμόπουλος επιμένει ότι είναι προσχηματική η επίκληση διαδικαστικών κωλυμάτων.
Ο Αντώνης Σαμμαράς δηλώνει πως δεν θα είχε αντίρρηση να υπάρξει ακόμα πιο ανοιχτή διαδικασία,
ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει συμφωνήσει σε αυτό το ενδεχόμενο και η μόνη που εμφανίζεται αντίθετη είναι
η Ντόρα Μπακογιάννη.
Χθες, πάντως, υπήρξε ανακωχή λόγω της εθνικής εορτής, με τους τέσσερις υποψηφίους να βρίσκονται μαζί στην ίδια εξέδρα προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης.
Οι δηλώσεις τους ήταν γύρω από το μήνυμα της επετείου και του τρομοκρατικού χτυπήματος στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής.
Μόνο ο κ. Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε για την ενότητα της Ν.Δ. απάντησε πως είναι βέβαιος «ότι το κόμμα θα ξεπεράσει τη μεταβατική περίοδο και θα ανοίξει και πάλι τον ορίζοντά του. Σε αυτή τη διαδρομή όλοι μας είμαστε εγγυητές της ενότητας και δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας διαιρέσει».

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Σαμαρά

Σήμερα ο τέως υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη («είμαι ο... νομαρχούλης ο νοστιμούλης», όπως δήλωσε ο ίδιος χθες σε μεσημεριανή εκπομπή), ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη θα συνομιλήσει με πολίτες στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Μακριά από τις κόντρες για τα μέλη και τους φίλους έμειναν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ λόγω της 28ης Οκτωβρίου και παρακολούθησαν καθισμένοι δίπλα - δίπλα την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.Στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγία Παρασκευή, αλλά και το νόημα της επετείου.
«Η χθεσινή αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους σε μία ουσιαστική απάντηση», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, που την Πέμπτη θα μιλήσει με πολίτες στην Ηλιούπολη.«Πατρίδα σημαίνει να μπορείς να λες όταν πρέπει το όχι...
Αυτή την πατρίδα τιμούμε σήμερα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί την νομαρχία και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αργότερα θα μιλήσει σε ξενοδοχείο της πόλης.Ερώτηση για την ενότητα της ΝΔ δέχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και απάντησε «δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας διαιρέσει», ενώ αναφέρθηκε στην σημερινή επέτειο. Την Πέμπτη, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου