Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

«Αγώνας» και «Σέχτα» έχουν... επικηρύξει την ΕΛ.ΑΣ.

«Αγώνας» και «Σέχτα» έχουν... επικηρύξει την ΕΛ.ΑΣ.

«Τα Καλάσνικοφ δείχνουν «...Αγώνα», η αγριότητα της επίθεσης «Σέχτα...». Τα όπλα είναι «καθαρά» και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο -αν δεν πρόκειται για μία από τις δύο- να έχει... γεννηθεί μια νέα οργάνωση».
Η απάντηση στο ερώτημα «ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής;», δεν μπορεί να δοθεί τοις μετρητοίς...Ούτε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ούτε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια... παρά μόνο από την αναμενόμενη προκήρυξη.

Το τρομοκρατικό χτύπημα με έξι τραυματίες αστυνομικούς έγινε τέσσερις μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, στα Ανω Πατήσια. Την ευθύνη...

για τη δολοφονία είχε αναλάβει η «Σέχτα Επαναστατών».
Η «Σέχτα Επαναστατών» και ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχουν στο ενεργητικό τους επιθέσεις με στόχους αστυνομικούς, στη μετά «17 Νοέμβρη» εποχή.
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 η πρώτη «χτύπησε» το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Οι δράστες προσέγγισαν πεζή τη σκοπιά, άνοιξαν πυρ με ένα «Σκόρπιον» και ένα 9άρι πιστόλι και αφού εκσφενδόνισαν αμυντική χειροβομβίδα (δεν εξερράγη) διέφυγαν.
Στην προκήρυξη που άφησαν στον τάφο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προειδοποιούσαν: «(...) μέσα απ' την ενέργειά μας αυτή, ξεκινάμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, χρησιμοποιώντας την τακτική της μόνιμης απειλής. Οι σφαίρες εναντίον ανώνυμων αστυνομικών μεταφέρουν ένα τελεσίγραφο σε όλες τις βαθμίδες των Σωμάτων Ασφαλείας. Τώρα ο κάθε απρόσωπος μπάτσος πρέπει να γνωρίζει πως ίσως να είναι ο επόμενος στόχος της ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Αρχίστε να υποβάλλετε παραιτήσεις γιατί αλλιώς θα ξεκινήσετε να μετράτε τάφους».

Και στις 17 Ιουνίου υλοποίησαν το τελεσίγραφό τους. Εκτέλεσαν με 24 σφαίρες τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οδό Δημητρακοπούλου, που φρουρούσε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ και βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.
Ο Νεκτάριος Σάββας ήταν ο πρώτος νεκρός αστυνομικός από τρομοκρατική ενέργεια ύστερα από 15 χρόνια και ο μόνος που υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
«Η εν λόγω υπηρεσία αυτοπαρουσιαζόταν ως η υπερελίτ του αστυνομικού σώματος παρ' όλο που έχει μηδαμινές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Ολη την ώρα μας "ακουμπάνε", μας "γνωρίζουν", μας "παρακολουθούν" και όταν παρουσιαζόμαστε οικειοθελώς σ' ένα από τα στελέχη τους, όπως αυτό στα Πατήσια, "γκρινιάζουν" ότι τους χτυπάμε πισώπλατα κι άνανδρα. Δηλαδή τι θέλουν; Να τους παίρναμε τηλέφωνο να τους ενημερώσουμε για την "επίσκεψή" μας; Εμείς φταίμε που δεν είμαστε ακατάδεκτοι και αποδεχόμαστε τις προ(σ)κλήσεις τους. Πόλεμο έχουμε μαλάκες, όχι πάρτυ για να μας κατηγορείτε ότι ήρθαμε ακάλεστοι», ανέφεραν στην προκήρυξή τους.

Η πρώτη ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, έγινε από τον «Επαναστατικό Αγώνα». Ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου του 2008, 16 μέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από αστυνομικούς, μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν επτά φορές κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταματημένη στη συμβολή των οδών Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη, στο Γουδή. Από τα πυρά έσκασε το πίσω δεξί λάστιχο του λεωφορείου, που μετέφερε 20 άνδρες των ΜΑΤ, ενώ μια βολίδα από Καλάσνικοφ καρφώθηκε στον χώρο του ψυγείου.
Με το ίδιο Καλάσνικοφ και ένα υποπολυβόλο ΜΡ5 μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» εξαπέλυσαν, τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου 2009, καταιγισμό πυρών σε βάρος στατικής αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ, που εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης στο υπουργείο Πολιτισμού, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Ζαΐμη. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ο 21χρονος αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου.
«Στις σφαίρες απαντάμε με σφαίρες», ανέφεραν στην προκήρυξη με την οποία αναλάμβαναν και τις δύο επιθέσεις. «Είχαμε προειδοποιήσει τον Μάιο του 2007 όταν με προκήρυξή μας αναλαμβάναμε την επίθεση στο β' αστυνομικό τμήμα Ν. Ιωνίας ότι θ' απαντήσουμε δυναμικά αν οι δολοφόνοι τραβήξουν όπλο και πυροβολήσουν.

»Πιο συγκεκριμένα σε εκείνη την προκήρυξη αναφέραμε ότι: Με αφορμή την ενέργειά μας αυτή προειδοποιούμε πως αν στο μέλλον οξυνθεί αυτό το κλίμα της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, θα εντείνουμε αναλόγως τη δράση μας. Αν οι μπάτσοι έχουν "ευαίσθητο νευρικό σύστημα" -κατά την καμουφλαρισμένη απειλή του Πολύδωρα με την οποία νομιμοποιεί προκαταβολικά ακόμα και τις εν ψυχρώ εκτελέσεις- τότε να γνωρίζουν ότι εμείς έχουμε ευαίσθητα συνειδησιακά αντανακλαστικά και αντιδρούμε έντονα μπροστά στις εγκληματικές προκλήσεις των φρουρών του καθεστώτος και τη μόνιμη ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν», αιτιολογούσαν.
Η επίθεση του «Ε.Α.» στο Τμήμα της Ν. Ιωνίας είχε γίνει στις 30 Απριλίου του 2007. Τα μέλη της οργάνωσης «γάζωσαν» το τμήμα, πυροβολώντας πάνω από 20 φορές με ΜΡ5, αφού πρώτα έριξαν χειροβομβίδα.
Στις 24 Οκτωβρίου του 2004, η ίδια οργάνωση πυροδότησε ενσύρματα βόμβα στην περιοχή του Ρουφ, τη στιγμή που δύο κλούβες των ΜΑΤ και ένα φορτηγάκι διέρχονταν από την ανισόπεδη γέφυρα κατευθυνόμενες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς την αντίθετη από τον στόχο κατεύθυνση. Στις 5 Μαΐου του ίδιου έτους, 100 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο «Ε.Α.» ρεζίλεψε τις αρχές ασφαλείας «χτυπώντας» με τρεις βόμβες το Α.Τ. Καλλιθέας.
Ενώ στην παρθενική του εμφάνιση, τον Σεπτέμβριο του 2003, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο «Ε.Α.» προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα εξερράγη και δεύτερη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά αστυνομικός.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου