Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση με τον Γκ.Μπράουν στο Λονδίνο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Γκ.Μπράουν στο Λονδίνο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου


Συνάντηση εργασίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν επισκεφθεί στη συνέχεια τον υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Μπράουν στη Ντάουνινγκ Στριτ, διάρκειας περίπου 45 λεπτών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συνεχίσει με τον Βρετανό ομόλογό του την πολύ καλή συνεργασία που είχαν πριν από δύο ημέρες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική, αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η συζήτηση κάλυψε και θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν τα Βαλκάνια, την Κύπρο και την Τουρκία.

Όλα τα θέματα αυτά, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, τίθενται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ελλάδας να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες, να είναι παρούσα και να προωθεί λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα και τον Ευρωπαίο πολίτη, ώστε να οδηγηθούμε σε μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Έλληνας πρωθυπουργός περπάτησε μέχρι την κατοικία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, συνοδευόμενος από τον ίδιο και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Δρούτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου