Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έγκυος

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε έγκυος

Υπάρχουν κάποια βασικά συμπτώματα, από τα οποία οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν ότι περιμένουν παιδάκι. Για να μην αγχωθείτε άδικα, αν νιώσετε μια ζαλάδα ή ακαταμάχητη όρεξη για φαγητό, ακούστε τι λέει το σώμα σας, για να είστε σίγουρη αν είστε ή δεν είστε έγκυος.

Το πρώτο σημάδι και το πιο αξιόπιστο είναι η καθυστέρηση στην περίοδο. Αν ο κύκλος σας είναι σταθερός και έχετε τουλάχιστον μία βδομάδα καθυστέρηση, τότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Ένα ακόμα σημάδι πιθανής εγκυμοσύνης είναι οι ζαλάδες και οι εμετοί. Χωρίς να αισθάνεστε άρρωστη, σε συχνά διαστήματα κατά τη διάρκεια της μέρας κάνετε εμετούς ή ζαλίζεστε. Αυτό οφείλεται στη χαμηλή πίεση ή στα μικρά επίπεδα ζάχαρου στο αίμα. Η έντονη κούραση και η εύκολη κόπωση γίνεται αισθητή αν η γυναίκα έχει μείνει έγκυος. Οι αντοχές είναι μειωμένες και θα πρέπει αμέσως να το κοιτάξετε.

Μπορεί να είναι μύθος ότι μια έγκυος γυναίκα μυρίζεται περίεργα φαγητά σε περίεργες ώρες, δεν αποτελεί όμως μύθο ότι μια έγκυος έχει μεγάλη όρεξη για φαγητό. Οι ποσότητες που καταναλώνει μεγαλώνουν -πράγμα λογικό, καθώς θα πρέπει να τρώει για εκείνη αλλά και για το μωράκι.

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, καλό θα ήταν να κάνετε για αρχή ένα τεστ εγκυμοσύνης. Δεν θα πρέπει να μείνετε όμως εκεί. Μπορεί τα τεστ να έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά λάθους, καλό θα ήταν όμως να επισκεφθείτε και τον γυναικολόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου