Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29-10-2009

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29-10-2009

1, Την 27-10-2009 και ώρα 07,00 στην “Λωρίδα" Σαγιάδας Θεσττρωτίας. αστυνομικοί του Α' Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.ΙΧ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, την αλλοδαπή σύζυγο του, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης συνελήφθη και έτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε φέρει πεζός από την Αλβανία στην Ελλάδα την ανωτέρω αλλοδαπή. Οι διακινητές και η αλλοδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Α Τ.Σ.Φ, Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση

2, Την 27-10-2009 και ώρα 10.10, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τ.Δ.Λ. Άρτας συνέλαβαν έναν αλλοδαπά γιατί κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή άδεια διαμονής. Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου, συνεπεία διοικητικής του απέλασης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τ.Δ.Λ, Άρτας

3. Κατά το χρονικό διάστημα από 23-10-2009 έως 25-10-2009, στην Ανατολή Ιωαννίνων, άγνωστος-οι δράστης-ες έθραυσαν τζάμι παραθύρου EΙX αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν από τον εσωτερικό του χώρο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της παθούσας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου, αξίας εξακοσίων (600) ευρώ, κατά δήλωση της παθούσας. Προανάκριση για τη κλοττή διενεργεί το A Τ Κατσικά.

4. Την 28-10-2009 και ώρα 03.30 στο 37,3 χλμ της Ε.O. Πρέβεζας-Γέφυρα Καλογήρου, δίκυκλη μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ημεδαπός οδηγός της. Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα . διενεργεί το Τ Τ. Πρέβεζας.

5. Την 27-10-2009 και ώρα 14.00', στο 6ο χλμ της E.Ο Ιωαννίνων - Αθηνών, ημεδαπή , προσποιούμενη την πελάτισσα, εισήλθε σε κατάστημα πώλησης οικιακού εξοπλισμού και αφαίρεσε είδη οικιακής χρήσεως, δίχως να καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο. Έγινε όμως αντιληπτή από τον υπεύθυνο ασφαλείας του καταστήματος, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων έξωθεν του καταστήματος. Η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα κλαπέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν νομότυπα στον κάτοχο tou ς από την Υ.Α. Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

6. Την 27-10-2009 και ώρα 20.00 στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ,Α. Άρτας συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί γιατί κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (0,64 γραμμαρίων. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σης οικίες τους ανευρέθηκαν συνολικά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (4,96) γραμμαρίων και αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, βάρους (0,68) γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημ/ών Άρτας, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το ΤA. Άρτας, που διενεργεί την προανάκριση·

7. Την 28-10-2009 και ώρα 06.30', επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα, Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δύο (2) σταθμευμένα οχήματα, με αποτέλεσμα vα τραυματιστεί ελαφρά ο ημεδαπός οδηγός του. Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τ.Τ. Ηγουμενίτσας.

8. Την 28-10-2009 και ώρα 14-30', στην Ελεούσα Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ αυτοκίνητο, το οποίο θεώρησαν ύποπτο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε νομίμως δοθέν σήμα στάσης ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέτπυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτικό δρόμο αι κατόρθωσε να διαφύγει. Συνελήφθησαν τέσσερις (4) λαθρομετανάστες, ένας εκ των οποίων ο ένας συνόδευε ένα ανήλικο, που μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο διακινητής αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα και οί πινακίδες κυκλοφορίας, που όπως προέκυψε ανήκουν σε έτερο EΙX αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ιωαννίνων, ττου διενεργεί την προανάκριση.

9. Την 29-10-2009 και ώρα 05,00, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Α' και Β' Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν δύο ημεδαπούς γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού, τρεις (3) λαθρομετανάστες, με διαφορετικούς τελικούς προορισμούς, έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Α' Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.

10. Την 29-10-2009 και ώρα 07.00', στην Ηγουμενίτσα , αστυνομικοί της Υ,Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό αι έναν ημεδαπό γιατί από κοινού μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας με Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, επτά (7) λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό το Γαρδίκι Θεσπρωτίας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε οτι τους λαθρομετανάστες θα απασχολούσε ο ημεδαπός σε αγροτικές εργασίες. Οι διακινητές και οι λαθρομετανέ πες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Α.-Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

11. Διακόσιοι είκοσι (220) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 27 και 28-10-2009, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου