Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 60ΛΕΠΤΑ (ΤΟΥ ΕΥΡΩ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 60ΛΕΠΤΑ (ΤΟΥ ΕΥΡΩ) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Ποιος να το πίστευε; Το πρόγραμμα των 100 ημερών της κυβέρνησης εκτός από τις 100.000 νεοανέργους που δημιουργεί δίνει από 60 λεπτά έως 1,8 ευρώ τη μέρα στους υπόλοιπους! Οσο για την απόσυρση, μάλλον μας δουλεύουν, αφού το ποσό μειώνεται δραστικά και δίνουν ελευθέρας για τις αστικές συγκοινωνίες.
Κρατική φιλευσπλαχνία; Μάλλον ψίχουλα ελάχιστης κοινωνικής αντανάκλασης θα έλεγε ένας κοινωνιστής, αφού η κυβέρνηση με τις οικονομικές της συνταγές όχι μόνο δεν δίνει αλλά και παίρνει. «Θα δώσω παροχές στους φτωχούς», είπε στον έκπληκτο κ. Αλμούνια ο κ. Παπακωνσταντίνου που πλέον καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πήραμε χαρτί και μολύβι. Ξεκινήσαμε να υπολογίζουμε το κόστος και το όφελος ανά πολίτη και ιδού το αποτέλεσμα. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 60 λεπτά τη μέρα έως 1,8 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση! Ολα αυτά από δανεισμό κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ με ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν ξέρουμε πόσοι θα το λάβουν και κάτω από ποιες συνθήκες.
Δείτε: Οι άνεργοι θα λάβουν 1,8 ευρώ τη μέρα. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ 1 ευρώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι 60 λεπτά. Το πολυδιαφημισμένο επίδομα κοινωνικής αλλη λεγγύης θα είναι 70 λεπτά τη μέρα! Αλλά ας τα δούμε όλα αναλυτικά…
* Εκτακτο επίδομα 500-1.300 ευρώ σε δύο δόσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για 250 ευρώ έως 650 ανά άτομο. Τα 500 ευρώ αφορούν μεμονωμένα άτομα και τα 650 οικογένεια με 4 παιδιά. Ομως θα πρέπει να τονιστεί ότι κατ’ άτομο στην τετραμελή οικογένεια το ποσό είναι μόλις 216 ευρώ, ενώ στην οικογένεια με 2 άτομα 250 ευρώ. Ομως θα πρέπει να διευκρινιστεί αν θα δοθεί στα άτομα που λαμβάνουν το επίδομα Πρόνοιας.
* ΟΓΑ αύξηση 30 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2009. Πρόκειται για αύξηση του ενός ευρώ τη μέρα! Ηδη οι αγρότες περίμεναν τα 550 ευρώ που τους υποσχέθηκαν - οικονομική πραγματικότητα που θα επιτευχθεί ίσως στο τέλος της τετραετίας!
* Νέο ΕΚΑΣ σε 300.000 συνταξιούχους. Είναι οι νέες 7 κλίμακες, αντί της γενναίας αύξησης που περίμεναν οι συνταξιούχοι. Το ποσό του ΕΚΑΣ θα είναι πλέον από 25-230 ευρώ με 7 κλίμακες.
* Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις. Εδώ κι αν έχουμε κοροϊδία.
Η αύξηση θα είναι ούτε ένα ευρώ την ημέρα. Χαμηλό ποσό με πολλές ιδιαιτερότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου