Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών για νομιμοποίηση κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων – «Αλ. Μπαλτατζής».

Ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών για νομιμοποίηση κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων – «Αλ. Μπαλτατζής».




Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων και για τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013».

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο διανέμεται σε όλους τους αγρότες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ενημερώσεις σε αγροτικά κέντρα του Νομού.
Η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση, στη φάση αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2.12.2009 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό...

Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους αγρότες του Νομού, εκπροσώπους συνεταιρισμών, Ο.Τ.Α. κ.α.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» χρηματοδοτούνται τα προγράμματα:* LEADER * OΠΑΑΧ * Εγκατάσταση νέων γεωργών * Μικρά Σχέδια Βελτίωσης *Σχέδια Βελτίωσης *Εμπορία και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων.

Ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ενημερωτικών εκδηλώσεων, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Νομαρχιακή Αρχή, έχει αποδείξει επανειλημμένως το ενδιαφέρον της για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο στηρίζει με τα έργα υποδομής που υλοποιεί στην ύπαιθρο, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες, όπως είναι η προώθηση της νομιμοποίησης των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

«Η νομιμοποίηση – τόνισε - δεν είναι απλά μια διοικητική πράξη. Είναι αναγκαία για τηνένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και για τον εκσυγχρονισμό τους που είναι απαραίτητος, ώστε να μπορέσουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα. Και στο ζήτημα αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων είναι πρωτοπόρος και τον τρόπο λειτουργίας της τον ακολούθησαν και άλλες νομαρχίες της χώρας. Μέχρι σήμερα, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε ολοκληρώσει, σε ο, τι αφορά, τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση 690 μονάδων. Ωστόσο δεν εφησυχάζουμε αφού επιδίωξή μας είναι να νομιμοποιηθεί και η τελευταία μονάδα στο Νομό.

Αυτός είναι και ο στόχος των νέων πρωτοβουλιών που έχουμε πάρει με τη συνεργασία της “HΠΕΙΡΟΣ”. Παράλληλα ερχόμαστε αρωγοί στην ενημέρωση των αγροτών μας για τις δυνατότητες που παρέχονται από το πρόγραμμα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ” ώστε οι αγρότες μας να έχουν υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση για τις δράσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν. Η “HΠΕΙΡΟΣ A.E.”, πέραν της ενημέρωσης, είναι εκείνη η οποία μπορεί να τους βοηθήσει και στα επόμενα βήματά τους, όπως έχει πράξει όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου