Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Βροχές, καταιγίδες αλλά και κρύο σε όλη την Ήπειρο

Βροχές, καταιγίδες αλλά και κρύο σε όλη την Ήπειρο

Σταθερά ψηλά η τουριστική κίνηση παρά την κακοκαιρία

Με βροχές, καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και με ανέμους που θα φθάσουν κατά τόπους ακόμη και τα 7 μποφόρ αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο.Στα Γιάννινα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1 έως 11 βαθμούς το διήμερο. Ισχυρή καταιγίδα αναμένεται σήμερα το απόγευμα, ενώ τόσο σήμερα, όσο και αύριο η υγρασία δεν θα πέσει κάτω από το 98%! Στα ορεινά του Νομού, και πιο συγκεκριμένα στο Μέτσοβο, θα σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από –7 έως 8 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου, το σκηνικό δεν θα αλλάξει δραματικά. Στην Άρτα αναμένονται καταιγίδες καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 14 βαθμούς. Στην Πρέβεζα μαζί με τις έντονες βροχοπτώσεις, για σήμερα το απόγευμα προβλέπονται άνεμοι που, ίσως να ξεπεράσουν και τα 7 μποφόρ, ενώ η υγρασία δεν θα υπερβεί το 93%. Τέλος, στην Ηγουμενίτσα, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Παρά τις προβλέψεις όμως της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως ειδικά ο Νομός Ιωαννίνων θα έχει για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο την τιμητική του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα στα καταλύματα είναι αρκετά υψηλή. Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και η κίνηση στο Νομό, όπως μαρτυρούν αρκετοί ξενοδόχοι, πηγαίνει «για τα δεδομένα της εποχής πολύ καλά», γεμίζοντάς τους με αισιοδοξία για το μέλλον.

ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Μέσα σε αυτό το σκηνικό του καιρού, μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, για τυχόν καθιζήσεις ή κατολισθήσεις. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, μάλιστα, με χθεσινή της ανακοίνωση εφιστά την προσοχή όσων οδηγών κινούνται σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού Ιωαννίνων.Και αυτό, γιατί τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν ζημιές από καταπτώσεις και καθιζήσεις σε περιοχές του Νομού, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εμφανίζονται στο Μαυρολάγκαδο, στο Ελατοχώρι, στο Αμπελοχώρι, στη Μικρή Γότιστα, στη Σούτσου Περιστερίου στο Βρυσοχώρι και στη Λάιστα.Ήδη έχει γίνει μια πρώτη αυτοψία από τις Ειδικές Υπηρεσίες της Ν.Α.Ι., ενώ για τις περιοχές που εμφανίζουν έντονα κατολισθικά φαινόμενα εξετάζεται η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης από το ΙΓΜΕ ή από κάποιον άλλο επιστημονικό φορέα.Εξάλλου, σε ετοιμότητα πρέπει να είναι και η Πολιτική Προστασία των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου, αφού δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη η επανάληψη σκηνικών, όπως εκείνων στο Νεοχωρόπουλο ή στη Φιλιππιάδα, με εκτάσεις πλημμυρισμένες και τους κατοίκους σε απόγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου