Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Έναρξη Προγράμματος Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Έναρξη Προγράμματος Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια μιας σειράς ενεργειών που έχουν ως απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκίνησε το πρόγραμμα Ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, (αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρο, γυαλί και πλαστικό), σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.



Για την επιτυχία του ολοκληρωμένου προγράμματος Ανακύκλωσης των υλικών συσκευα
σίας, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των Δημοτών.

«Ξεκινήσαμε μια φιλόξενη προσπάθεια και ζητάμε την καθοριστική συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος, «Ανακύκλωση τώρα- Διαλογή στην πηγή», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο σπίτι, στο σχολείο, στην επιχείρηση Στα νοικοκυριά διενεμήθη ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και ειδικός σάκος στον οποίον θα συγκεντρώνονται όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Τον σάκο οι πολίτες θα τον αδειάζουν στους ειδικούς κάδους Ανακύκλωσης, που τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου και είναι μπλε χρώματος.

Η Ανακύκλωση αποτελεί σύγχρονη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων και στις μέρες μας, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε διότι οι αυξανόμενες καταναλωτικές συνθήκες δημιουργούν συνεχώς μεγαλύτερο όγκο οικιακών αποβλήτων.

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών, δημιουργεί συνθήκες βιώσιμες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία των δασών, μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων, και τέλος δίνει μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας στους χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Μετά τα λάστιχα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τις ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, ο Δήμος ξεκίνησε την Ανακύκλωση, στο χαρτί - γυαλί - αλουμίνιο - λευκοσίδηρο και πλαστικό.

«Χρειάζεται να αποδείξουμε όλοι, ότι μπορούμε με υπευθυνότητα και με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας, να συμβάλλουμε καθοριστικά στην αποτελεσματική και επαρκή λειτουργία του προγράμματος. Η Δημοτική αρχή και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται στην διάθεσή σας, για την αποτελεσματική λειτουργία του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου