Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Πολλοί επισκέπτες στην Ήπειρο τις γιορτές

Πολλοί επισκέπτες στην Ήπειρο τις γιορτές

Ήδη έχουν αρχίσει οι επισκέπτες να έρχονται στους δημοφιλείς Ηπειρωτικούς προορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων.

Στο Ζαγόρι, στα Τζουμέρκα, στο Μέτσοβο, στην Κόνιτσα κλπ., άρχισε ήδη να παρουσιάζεται κίνηση και μάλιστα το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι κατάλληλο για τους εκδρομείς.

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς είναι και το χωριό Πάπιγκο στα ορεινά των Ιωαννίνων, όπου οι ιδιοκτήτες ξενώνων μιλούν για πληρότητα που αγγίζει το 90%.

Η οικονομική, λοιπόν, κρίση δεν λήφθηκε υπόψη από τους Έλληνες, οι οποίοι είπαν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να «το ρίξουν έξω».

Σύμφωνα με στοιχεία , στα καταλύματα της Ηπείρου «το δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από 50 ευρώ και φθάνει τα 120 ευρώ, ενώ και στα καφε-εστιατόρια οι τιμές εκπλήσσουν ευχάριστα, αφού ενδεικτικά ο ελληνικός καφές κοστίζει 1,50 ευρώ, ο φραπέ 2 ευρώ και ο καπουτσίνο από 2,50 έως 3 ευρώ.

Στιγμές χαλάρωσης κοντά στη φύση σε τιμές που δεν προκαλούν πονοκέφαλο.

Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος, που πολλά από τα δωμάτια είναι ήδη κλεισμένα για τις 25 Δεκεμβρίου».


Ουρές στην Κακαβιά


Εξάλλου άρχισαν να καταφθάνουν στα χωριά τους Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες και δημιουργήθηκαν ήδη οι πρώτες «ουρές» στην Κακαβιά.

Τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αλβανική πλευρά.Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να ενισχύσει με περισσότερους άνδρες το φυλάκιο της Κακαβιάς, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση Αλβανών και Βορειοηπειρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου