Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ηγουμενίτσα: Κατάληψη των χώρων στάθμευσης από τους καταστηματάρχες, ενώ το παρκινγκ αποτελεί...γρίφο

Ηγουμενίτσα: Κατάληψη των χώρων στάθμευσης από τους καταστηματάρχες, ενώ το παρκινγκ αποτελεί...γρίφο

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί μέσω των στηλών της εφημερίδας στο μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και όσοι άλλοι έχουν κάποια ενασχόληση στην πόλη, αφού η εύρεση μίας θέσης αποτελεί πραγματικό γρίφο, από νωρίς το πρωί, αρκετά πριν ανοίξουν τα καταστήματα, μέχρι και αργά το βράδυ.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση... επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που αρκετοί ιδιοκτήτες διαφόρων ειδών καταστημάτων, προβαίνουν στην εξής ενέργεια:
Τοποθετούν κιβώτια μπροστά από τα καταστήματά τους, ώστε να εξυπηρετούνται οι ίδιοι, όποια ώρα της ημέρας το επιθυμούν, αγνοώντας αν με αυτόν τον τρόπο προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, στο ήδη υπάρχον ζήτημα της έλλειψης επαρκών θέσεων στάθμευσης.


Θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας


Το φαινόμενο αυτό, της κατάληψης δηλαδή των θέσεων στάθμευσης με την τοποθέτηση μικρών ή μεγάλων αντικειμένων, χρίζει παρέμβασης της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι προσπαθούν επί αρκετή ώρα να βρουν μια ελεύθερη θέση, την ώρα που κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, με σκοπό να εξυπηρετηθούν κάποια στιγμή της ημέρας, κρατάνε το χώρο, σαν να επρόκειτο για δική τους ιδιοκτησία.

Η Δημοτική Αστυνομία οφείλει να δώσει εντολή και να μπει τέλος στην εικόνα αυτή, από τη στιγμή που δεν πρόκειται μόνο για μία περίπτωση αλλά για δεκάδες και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, δεν είναι πρέπον, την ώρα που το ζήτημα του παρκινγκ είναι γνωστό, να το...επιμηκύνουμε ακόμη περισσότερο.

Βέβαια είναι κατανοητό ότι ο κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος θέλει να εξυπηρετήσει και τις δικές του ανάγκες, αλλά οφείλουν να λαμβάνουν υπόψιν τους και το γενικότερα θέμα που υπάρχει, με τη δική τους παρατυπία να συμβάλει στην περαιτέρω επιδείνωση.


Τα πεζοδρόμια ως χώροι στάθμευσης και τα διπλό και τριπλο-παρκαρίσματα

Αποτέλεσμα της έλλειψης παρκινγκ εντός της πόλεως είναι η στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια ή όπου αλλού κανείς βρει λίγο χώρο, έστω για κάποια λεπτά της ώρας.

Αλλά και ο πεζόδρομος, στο κέντρο της πόλης αποτελεί πολλές φορές αγαπημένο για πολλούς χώρο στάθμευσης, όντας η εύκολη λύση, μέσα στο γενικότερο κυκλοφοριακό «έμφραγμα» που επικρατεί.

Άλλη συνέπεια της ανεπάρκειας χώρων στάθμευσης είναι τα διπλοπαρκαρισμένα ή ακόμη και τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, σε κεντρικούς δρόμους και ιδιαίτερα στην οδό Κύπρου, όπου καθημερινά παρατηρείται ένα απίστευτο μπλοκάρισμα, κάνοντας πιο δύσκολη...τη ζωή για όσους τη διέρχονται.

Η Δημοτική Αστυνομία προσπαθεί, πράττοντας στο μέτρο του δυνατού, το καθήκον της, αλλά η πυκνότητα της κυκλοφορίας είναι τέτοια, ώστε δεν μπορούν να αποφευχθούν τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Ιδιαίτερα με τη διέλευση φορτηγών οχημάτων ή των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, σε περίπτωση που υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν διπλοπαρκάρει, τότε η κυκλοφορία παραλύει κυριολεκτικά και τα οχήματα σχηματίζουν ουρές, (για την κεντρική οδό Κύπρου μιλάμε πάντα), που μπορούν να ξεπερνούν το ένα χιλιόμετρο.

Και στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντιστάσεως συγκεκριμένες ώρες, ειδικά το πρωί, υπάρχει πρόβλημα, αλλά λόγω του πλάτους του δρόμου, αυτό μπορεί να ξεπεραστεί αρκετά πιο εύκολα.

Ακόμη και στην πλατεία Δημαρχείου

Σε μία από τις εικόνες που παραθέτουμε, φαίνεται σταθμευμένο αυτοκίνητο ακόμη και στην πλατεία Δημαρχείου.

Βέβαια δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο να έχει σταθμεύσει και να έχει σχέση με τις ανάγκες των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της πλατείας για τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, αλλά αποτελεί μια ενδεικτική εικόνα της αναρχίας που επικρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου