Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

SEXUALITY: Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε σεξουαλικά νοσήματα

SEXUALITY: Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε σεξουαλικά νοσήματα

Οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας λένε πως στη Νέα Ζηλανδία η συνήθεια κατανάλωσης αλκοόλ των νέων κάτω των 25 έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εμφάνισης τα χλαμύδια.

Μεταξύ του Φεβρουαρίου 2008 και του Ιανουαρίου 2010, το 16% απ’ όσους νέους εξετάστηκαν και ήταν κάτω των 25, ήταν θετικό για χλαμύδια.

Μεταξύ του γενικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν εξεταστεί, υπολογίζεται πως ένας στους δέκα ανθρώπους είναι μολυσμένος και, δυστυχώς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σημαίνει πως οι άνθρωποι κάποιες φορές δεν είναι σίγουροι με ποιους έχουν κάνει σεξ.

Αν δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό ή αλλάζετε πολλούς συντρόφους, ο κίνδυνος μόλυνσης με κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα αυξάνεται σημαντικά.

Τα χλαμύδια συχνά δεν αντιμετωπίζονται, γιατί το 70% των ανθρώπων που έχουν την ασθένεια δεν έχει συμπτώματα ή δεν γνωρίζει πως την έχει, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, γιατί, αν τα χλαμύδια δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν να επηρεάσουν και τη γυναικεία και την ανδρική αναπαραγωγική υγεία, να οδηγήσουν σε δυσκολίες σύλληψης, σε έκτοπες εγκυμοσύνες και φλεγμονώδεις νόσους της πυέλου στις γυναίκες, καθώς και στειρότητα και στους άνδρες και στις γυναίκες…

Το μήνυμα, λοιπόν, προς τους νέους ανθρώπους είναι: Αν κάνετε σεξ χωρίς προστασία, εκτός των άλλων, κινδυνεύετε και από μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατες βλάβες στην υγείας σας, που ίσως και να μην αποκαθίστανται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου