Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

Σε συνέχεια του αριθμ. 632/12-3-2010 εγγράφου σας, με το οποίο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικές με την από 18-2-2010 καταγγελία των δημοτικών συμβούλων Πέτρου Παππά, Θεοδώρου Σιολή και Σταύρου Τσίκου, επισημαίνουμε τα κάτωθι:

1. Κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 93 του ΚΔΚ (Ν. 3463/06), το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο και εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, εκτός από εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δημάρχου (άρθρο 86 ΚΔΚ) ή της δημαρχιακής επιτροπής (άρθρο 103 ΚΔΚ). Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι για τα θέματα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς, της παράθεσης δείπνου σε αλλοδαπούς και γεύματος σε μέλη του Κ.Η.Φ.Η. είναι επιβεβλημένο να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου.

2. Όσον αφορά τα θέματα για τα οποία τα συμβούλια των τοπικών διαμερισμάτων εκφέρουν γνώμη, αιτιολογημένη γνώμη ή σύμφωνη γνώμη, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του άρθρου 129 Κ.Δ.Κ.

3. Για τη χορήγηση αντιγράφων και παροχής στοιχείων στους δημοτικούς συμβούλους επαναλαμβάνουμε την υποχρέωση σας για την πιστή τήρηση των διατάξεων του άρθρου 100 του Κ.Δ.Κ. και του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» όπως ισχύουν σήμερα.

4. Για τα υπόλοιπα θέματα της καταγγελίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία, μας, κρίνουμε επαρκείς τις διευκρινίσεις που δόθηκαν με το παραπάνω έγγραφοσας.

Παρακαλούμε για τη συμμόρφωση σας προς τις παραπάνω υποδείξεις με στόχο την αποφυγή με κάθε τρόπο ενεργειών που είναι αντίθετες προς το πνεύμα αξιοπρέπειας, σύμπνοιας και καλής συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Μ.Ε.Γ.Γ.Π.Η. Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης
Αρτεμις Μαρκουλή - Γιώγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου