Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανοίγει τις πύλες της για 12η χρονιά η Πανηπειρωτική Έκθεση

Ανοίγει τις πύλες της για 12η χρονιά η Πανηπειρωτική Έκθεση

Τις πύλες της ανοίγει για 12η χρονιά η Πανηπειρωτική Έκθεση με τη συμμετοχή δεκάδων εκθετών από την Ήπειρο και όχι μόνο, καθιστώντας την πρωτοβουλία θεσμό πλέον για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης είναι σήμερα Σάββατο στις 20.00 παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Κανελλόπουλου, αλλά και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του νομού Ιωαννίνων.
Παράλληλα εγκαινιάζεται και η 2η Zootechnica, μια έκθεση με γεωργοκτηνοτροφικά και πτηνοτροφικά προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμούς.

Η φετινή Πανηπειρωτική Έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 160 εκθέτες από την Ήπειρο, αλλά και ολόκληρη την χώρα με προϊόντα που αφορούν στο σπίτι, την οικοδομή, την τεχνολογία, την γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ξεχωριστή θεματική, ως κλαδική έκθεση, αποτελεί ο τουρισμός, μέσα από την πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων να συμπεριλάβει στο περίπτερό της τοπικά προϊόντα, αλλά και μέσα από την συμμετοχή άλλων φορέων, όπως εκπροσώπων του προγράμματος «Εγνατία, Τουρισμός».

Σύμφωνα με τον διοργανωτή Γιώργο Μπασέκη, η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται αναγκαία, καθώς κάθε χρόνο έχουν κάτι καινούριο να δουν, κάτι διαφορετικό να παρακολουθήσουν για τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στην έκθεση.
Με την ολοκλήρωση μάλιστα της Εγνατίας Οδού η προσέλευση αναμένεται να είναι μεγάλη και από την Βόρεια Ελλάδα, όπως άλλωστε αυξημένες είναι οι συμμετοχές επιχειρηματιών από αυτές τις περιοχές στην Πανηπειρωτική Έκθεση.

«Παρά τη κρίση εμείς πάμε καλά. Άλλωστε επιλέγουμε υγιείς επιχειρήσεις για την Πανηπειρωτική Έκθεση. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από μια έκθεση των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Μπασέκης.
Σημαντικά αναμένεται να είναι τα οφέλη και για τους επιχειρηματίες της περιοχής που θα φροντίσουν για την διαμονή, τη διατροφή και τις μετακινήσεις των επισκεπτών της έκθεσης, συμπλήρωσε.

Η 12η Πανηπειρωτική Έκθεση και η 2η Zootechnica θα λειτουργήσουν μέχρι τις 16 Μαϊου στο ΕΑΝΚΙ.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την έκθεση την Κυριακή 9 Μαϊου στις 10.00-14.00 και 18.00-23.00, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 18.00-23.00 και το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαϊου στις 10.00-14.00 και 18.00-23.00.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου