Σάββατο 8 Μαΐου 2010

6 μηνών και περπάταει...

6 μηνών και περπάταει...

Πριν από εφτά μήνες, τον Ιούλιο του 2009, ο Ξαβιέ είδε για πρώτη φορά τον κόσμο σε μαιευτήριο του Κάμπριτζ της Αγγλίας. Έξι μήνες μετά, αποφάσισε ότι θέλει να τον περπατήσει κιόλας.
Ο Ξαβιέ είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ηλικία… 6 μηνών!
Το πρώτο σοκ για την Μέρι Κινγκ και τον Ντέιβιντ, τους γονείς δηλαδή, ήρθε όταν στους τρεις μήνες ο Ξαβιέ σήκωσε τα πόδια του και κατάφερε να μείνει όρθιος χωρίς να τον κρατάνε.

Τον Γενάρη, ήρθε η δεύτερη και μεγαλύτερη έκπληξη για το ζευγάρι. Το βρέφος σηκώθηκε και έβαλε το ένα του πόδι μπροστά, σήκωσε το πίσω, το έφερε μπροστά… κι αυτό ήταν! Ο Ξαβιέ μπορούσε πια να διανύσει χιλιόμετρα χωρίς καμία βοήθεια!

«Ο Ξαβιέ είναι πολύ έξυπνος για την ηλικία του. Το να τον δεις να περπατάει από τέτοια ηλικία, αυτό σημαίνει κάτι» λέει η περήφανη μάνα για το παιδί της. «Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι τώρα πια δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του, γιατί δεν ξέρω πού θα αποφασίσει να πάει!».

Ο παιδίατρος του μαιευτηρίου Royal Victoria του Νιουκάσλ, Μάρτιν Πλατ, αναλύοντας την ιδιαίτερη περίπτωση του Ξαβιέ τόνισε: «Η περίπτωση αυτή είναι ιδιαιτέρως σπάνια, ένα στα 700.000 βρέφη μπορούν να περπατήσουν από τους 6 μήνες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως υπάρχει κάτι κακό ή ασυνήθιστο στο ίδιο το παιδί. Απλώς συμβαίνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου