Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τι γίνεται με τις φαντασιώσεις;

Τι γίνεται με τις φαντασιώσεις; 


Το να τις εκφράσει κάποιος ανοιχτά μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό στη σχέση του ή να αποτελέσει αιτία να μειωθεί το πάθος.
Η αναγνώριση και η παραδοχή της ύπαρξης των φαντασιώσεων από έναν άνθρωπο μπορούν να οδηγήσουν και σε αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι λίγα τα άτομα που αναφέρουν πως αισθάνονται ενοχή όσον αφορά τις σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις τους. Ωστόσο, η ενοχή συχνά οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση ως προς το ότι οι φαντασιώσεις είναι μια «φυσιολογική» εκδήλωση, που συναντάται ούτως ή άλλως στα περισσότερα άτομα. Τα πράγματα, βέβαια, γίνονται περισσότερο πολύπλοκα όταν τίθεται το ερώτημα:
«Θα πρέπει να μοιραστώ τις φαντασιώσεις μου με το/τη σύντροφό μου ή να τις κρατήσω στο μυαλό μου;».
Εδώ δεν μπορεί να δοθεί μια σωστή απάντηση που να ισχύει για όλους. Το να εκφράσει κάποιος ανοιχτά στο/στη σύντροφό του το περιεχόμενο των φαντασιώσεών του μπορεί για κάποια ζευγάρια να προσθέσει ενθουσιασμό στη σχέση ή να αποτελέσει αιτία να μειωθεί το πάθος. Μπορεί να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά ή να προκαλέσει ακόμη και μια σύγκρουση. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι από τη σκέψη, γιατί σε ένα παιχνίδι δύο ατόμων δεν υπάρχουν βουβοί ρόλοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου