Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Προχωρεί σε νέο κόμμα η Ντόρα !!!

Προχωρεί σε νέο κόμμα η Ντόρα !!!

Τον δρόμο για τη δημιουργία νέου κόμματος έδειξε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , μια ημέρα μετά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να τη διαγράψει οριστικά από το κόμμα.

Προτού προλάβει να συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο και αφού είχε προηγηθεί η σκληρή δήλωσή της, η οποία στόχο είχε τον κ. Σαμαρά, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Α΄ Αθηνών επέλεξε να εμφανιστεί δημόσια, παραχωρώντας δύο συνεντεύξεις και τροφοδοτώντας τα σενάρια για την κυοφορία νέου πολιτικού σχηματισμού.

Από τη Ρηγίλλης δεν δίνουν συνέχεια, αποφεύγουν να προβούν σε οποιοδήποτε ουσιαστικό σχόλιο και απλώς αφήνουν να διαρρέει ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν». Παράλληλα προσπαθούν να ξεφύγουν από την εσωκομματική εσωστρεφή συζήτηση, ακυρώνοντας ακόμη και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις για σήμερα, αύριο και την Τετάρτη, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά το «όχι» στη συμφωνία στήριξης και να συσπειρώσουν την κομματική βάση.

Σ τενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι η ΝΔ είχε τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε μια δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη και σημείωναν ότι η κυρία Μπακογιάννη διεγράφη και από το κόμμα, λόγω του περιεχομένου της γραπτής μακροσκελούς δήλωσής της. Μάλιστα σημείωναν ότι αμέσως μετά την αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα η δήλωσή της περιείχε σαφείς αιχμές και κατηγορίες για τον κ. Σαμαρά ο οποίος είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, που όμως δεν ενστερνίστηκε η κυρία Μπακογιάννη.

Αντίθετα, από την πλευρά της οικογένειας Μητσοτάκη, κατεβλήθη προσπάθεια να ενισχυθεί επικοινωνιακά η στάση της πρώην υπουργού, τόσο με τις συνεντεύξεις της ίδιας όσο και με την παρέμβαση του πατέρα της.
Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Μητσοτάκης τη στήριξε με έμμεσο τρόπο, αν και απέφυγε να τοποθετηθεί επί της διαγραφής της. Επικρότησε όμως τα μέτρα.


"Το μόνο που έχω να σας πω: Είναι ευτύχημα ότι ψηφίστηκαν τα μέτρα και η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει την πτώχευση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Εξάλλου ο ίδιος είχε προτρέψει δημόσια την ηγεσία της ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας στήριξης, ενώ είχε προβλέψει πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ότι «εκατό φορές να καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα, αρκεί να σωθεί η χώρα».


Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο, αν και ο ίδιος τελικά το καταψήφισε λόγω κομματικής πειθαρχίας. Ωστόσο θεωρεί στάση ευθύνης την απόφαση της αδελφής του.
Το επόμενο διάστημα δεν θα παραμείνει σιωπηλός, θα παρεμβαίνει και θα εκφράζει τις απόψεις του, έστω και αν υπάρχει διάσταση με τις θέσεις της Ρηγίλλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου