Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Διαγραφές βουλευτών !!! Αντισυνταγματική η επιβολή κομματικής πειθαρχείας! Δείτε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος !

Διαγραφές βουλευτών !!!

Αντισυνταγματική η επιβολή κομματικής πειθαρχείας!
Δείτε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος !

Με “ανταρσίες” βουλευτών και στα δύο μεγάλα κόμματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ναι στα μέτρα ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη παρά την αντίθετη γραμμή του κόμματός της.

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. “Παρών” ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε την άμεση διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ των τριών «ανταρτών». Τα μέτρα υπερψηφίστηκαν με 172 «ναι», 121 «όχι» και τρία «παρών»...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωσαν παρών και διαγράφηκαν είναι οι Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάγνωση της απόφασή του να διαγράψει τους τρεις βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "κάθε μάχη έχει και απώλειες".

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου των μέτρων, επικράτησε η σκληρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η στήριξη των μέτρων ενώ επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία επιρρίπτοντας της ευθύνες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αντισυνταγματική η επιβολή κομματικής πειθαρχείας!

ΑΡΘΡΟ 6Ο
1. Οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση


Προκλητικά φαίνεται να αγνοεί το σύνταγμα,το σύνολο των κομμάτων της Ελληνικής βουλής, με την κατά το δωκούν επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές τους.
Αναφερόμαστε βεβάιως στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων που πάντοτε στα σημαντικά νομοσχέδια δεν αφήνουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση όπως ρητά υπαγορεύει το σύνταγμα ,αλλά βάση των ορέξεων των εκάστωτε αρχηγών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου