Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το 94% των ανδρών γνωρίζει ότι έχει απατηθεί!

Το 94% των ανδρών γνωρίζει ότι έχει απατηθεί!

Παρά το ταλέντο των γυναικών στο «μαγειρεμένο ψέμα», οι άνδρες είναι τελικώς εκείνοι που ανιχνεύουν καλύτερα από εκείνες την απιστία.
Βέβαια, η υποψία ή καχυποψία των αντρών για την σύντροφό τους, ακόμα και όταν εκείνη τους είναι πιστή, αποτελεί βασικό μειονέκτημά τους!
Το συμπέρασμα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Πολ Άντριους στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ και βασίστηκε στις απαντήσεις 203 ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, ήταν ότι μολονότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να έχουν απατήσει τις συντρόφους τους (το 29% παραδέχτηκε έστω μια «περιπέτεια» έναντι 18,5% των γυναικών), ήταν επίσης πιο πιθανό (94%), σε σχέση με τις γυναίκες (80%), να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους. Παράλληλα, το 75% των ανδρών, έναντι μόλις το 41% των γυναικών, κατάφεραν να αποκαλύψουν πραγματικά την απιστία.
Επιπλέον, οι ερευνητές εκτίμησαν στατιστικά το βαθμό ειλικρίνειας ανδρών και γυναικών. Και στην περίπτωση αυτή, οι άνδρες υπερτερούν, αφού τείνουν να είναι πιο ειλικρινείς σε σχέση με τις γυναίκες για τις απιστίες τους. Πέρα από το 18,5% των γυναικών που παραδέχτηκαν την απιστία, πολύπλοκες στατιστικές τεχνικές των ερευνητών συμπέραναν ότι ένα 10% των γυναικών είχε απατήσει κάποιο άνδρα χωρίς να το παραδεχτεί, ενώ οι άνδρες ήταν σχεδόν απόλυτα ειλικρινείς για την απιστία τους.
Όπως ερμηνεύουν και εξηγούν οι ερευνητές, πρόκειται για ένα είδος εξελικτικού «ανταγωνισμού εξοπλισμών» ανάμεσα στα δύο φύλα, με τους άνδρες να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν την ικανότητα ανίχνευσης της γυναικείας απιστίας και τις γυναίκες, από την πλευρά τους, να γίνονται ολοένα πιο ικανές στο να την κρύβουν.

«Διακυβεύονται πιο πολλά για ένα άνδρα», ανέφερε ο κ. Άντριους και πρόσθεσε ότι «όταν μια σύντροφος είναι άπιστη, ένας άνδρας κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία της αναπαραγωγής και να καταλήξει να μεγαλώνει το παιδί ενός άλλου.
Έχει συνεπώς κάθε λόγο να μπορεί να ανιχνεύει την απιστία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου