Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Να μείνει το Σούλι ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα» Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει πίσω την ύστατη στιγμή

«Να μείνει το Σούλι ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα»
Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει πίσω την ύστατη στιγμή

Ομόφωνα εκφράζει τη διαμαρτυρία του, το Πνευματικό Σωματείο, «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», για το γεγονός της διαφαινόμενης συγχώνευσης της Κοινότητας Σουλίου με το Δήμο Παραμυθιάς, όπως προβλέπεται στην πρόταση-χωροταξικό σχεδιασμό που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και η οποία βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Μετά την δημοσιοποίηση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση, σχεδιασμού για τη χώρα, συνήλθε εκτάκτως το Πνευματικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», με τη συμμετοχή των:
  • Γιώργος Οικονόμου Α' Αντιπρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
  • Δημήτρης Μπότσαρης, Εκπρόσωπος του Σωματείου των απανταχού Σουλιωτών
  • Λάμπρος Τόκας, Πρόεδρος Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΣΟΥΛΙ»
  • Νικήτας Μπάλλας, Πρόεδρος Αδελφότητας «ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»
  • Αθανάσιος Μπάλλας, Πρόεδρος του Πνευματικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

«Κοροϊδία και εμπαιγμός»
Μέσω της σύσκεψης του Πνευματικού Σωματείου, εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση της ιστορικής Κοινότητας Σουλίου που προωθείται από την κυβέρνηση.
Μια Κοινότητα με εξακόσιους πενήντα μόνιμους κατοίκους και χίλιους τριακόσιους δέκα εγγεγραμμένους, που οδηγούνται σε υπαγωγή στο Δήμο Παραμυθιάς.
Το Πνευματικό Σωματείο χαρακτηρίζει ως απόλυτη κοροϊδία και εμπαιγμό την απλή διατήρηση της ιστορικής έδρας στη Σαμονίδα Σουλίου και καλεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει την απόφασή του.

Ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα, όπως και στους άλλους
Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, να πράξει ότι έπραξε για τους Δήμους, Γαύδου με 81 κατοίκους, Αγαθονησίου με 152 κατοίκους, Ανάφης με 272 κατοίκους, Σίκινου με 238 κατοίκους, Φολεγάνδρου με 676 κατοίκους, ώστε να διατηρηθεί η Κοινότητα Σουλίου ως ξεχωριστή Αυτοδιοικητική οντότητα, που αποτελεί και το καθολικό αίτημα όλων των κατοίκων του Σουλίου, των φορέων αυτού, αλλά και των αποδήμων Σουλιωτών.

«Κύκνειο άσμα και προσβολή στην ιστορία»
Η εμμονή στην κατάργηση της Κοινότητας Σουλίου, όπως επισημαίνουν οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ», πέραν του ότι μπορεί να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για τους ηρωικούς κατοίκους της, θα είναι και η μεγαλύτερη ταπείνωση και προσβολή απέναντι στην ιστορία της περιοχής, η οποία δεν παραγράφεται και δεν ανατρέπεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου