Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Καταθέτει ο Μπέζας για το σκάνδαλο με το Βατοπέδι. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ !!!!

Καταθέτει ο Μπέζας για το σκάνδαλο με το Βατοπέδι.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ !!!!

"Παραδώσαμε στη Ν.Δ. μια δίκη στο δικαστήριο της Κομοτηνής, κερδισμένη υπέρ του Δημοσίου. Η παραίτηση από τα αποτελέσματα αυτής της απόλυσης, αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ"


Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου κατέθεσαν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας και Απόστολος Φωτιάδης, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης και αύριο καταθέτουν οι κ.κ. Κοντός, Δρυς και Μπασιάκος. Επίσης την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Ρουσόπουλος και την επόμενη Δευτέρα ο κ. Αγγέλου.

Ο κ.Μπέζας σημείωσε ότι με την απόφαση ανάκλησης των εγκριτικών αποφάσεων των κ.Δρυ και Φωτιάδη, με τις οποίες είχε αναγνωριστεί η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστωνίδα, τις παραλίμνιες περιοχές και τις νήσους, υπέγραψε ουσιαστικά διοικητική πράξη σε βάρος των διεκδικήσεων της Μονής, την οποία ανάγκασε να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με το αίτημα της ακύρωσής της.

"Παραδώσαμε στη Ν.Δ. μια δίκη στο δικαστήριο της Κομοτηνής, κερδισμένη υπέρ του Δημοσίου. Η παραίτηση από τα αποτελέσματα αυτής της απόλυσης, αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ," κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Φωτιάδης.

Από την πλευρά του πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Μανώλης Μπετενιώτης, εξέφρασε την άποψη ότι η κοινή υπουργική απόφαση του 2006 που φέρει τις υπογραφές των κ.κ. Δούκα και Μπασιάκου και που όριζε να ανατεθεί η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, υπεγράφη χωρίς γνωμοδοτική κάλυψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου