Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Άνοδος της εξωστρέφειας των θεσπρωτικών επιχειρήσεων.

Άνοδος της εξωστρέφειας των θεσπρωτικών επιχειρήσεων.

Η εξωστρέφεια των Θεσπρωτικών επιχειρήσεων, όπως αυτή απεικονίζεται στην πρόσφατη μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών, και τίτλο «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Περιφέρειας Ηπείρου», έχει ανέλθει σε ποσοστό 31,8% την τελευταία πενταετία.

Είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική επίδοση των επιχειρήσεών μας, αλλά και μια δικαίωση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου μας, με τις ενέργειες προώθησης της εξωστρέφειάς μας όλα αυτά τα χρόνια.
Και μην λησμονούμε ότι αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, επιτεύχθηκαν σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο, όπου υπήρξε έξαρση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης κρίσης.

Η υλοποίηση των διακρατικών προγραμμάτων Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αλβανίας, μας έδωσαν την δυνατότητα να ανοίξουμε «πόρτες» και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του νομού μας.
Στην ήδη ισχυρή εξαγωγική παρουσία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, ήρθε να προστεθεί και το εμπόριο νωπών γεωργικών προϊόντων αλλά και διαφόρων άλλων προϊόντων, όπως τυροκομικά, εκκλησιαστικά κλπ, όχι ως κλάδος αλλά ως μονάδες.

Να τονίσουμε ότι αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και περαιτέρω βελτίωση των δεικτών με την προσμέτρηση και των οικονομικών στοιχειών του έτους 2009.

Επίσης να μην παραμελούμε ότι στα ποσά που αναφέρονται στην έρευνα δεν συνυπολογίζονται και οι απευθείας πωλήσεις σε εμπόρους και ιδιώτες από την Αλβανία που γίνονται στην περιοχή μας χωρίς την έκδοση παραστατικών εξαγωγής αλλά απλές αποδείξεις πώλησης.
Ιδιαίτερα δε προς την Αλβανία, περιμένουμε περεταίρω βελτίωση των συνεργασιών με την αξιοποίηση του γραφείου διασύνδεσης που λειτουργούμε στους Αγ. Σαράντα από πέρυσι το καλοκαίρι.

Θεωρούμε ότι αυτή η εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων μας, σε συνεργασία με τον τουρισμό μας, μπορούν να δώσουν λύσεις στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που μας δίνονται, και τα εργαλεία που διαθέτουμε.
Συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις μας, και ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου