Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Έγκλημα χωρίς τιμωρία…. Γέμισαν καταφύγιο με δολώματα στα Γιάννενα

Έγκλημα χωρίς τιμωρία….
Γέμισαν καταφύγιο με δολώματα στα Γιάννενα


Έγκλημα εκ προμελέτης...
Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια ασυνείδητων, οι οποίοι γέμισαν προστατευόμενη περιοχή με κάθε είδους δολώματα.
Πρόκειται για το καταφύγιο «Κουπάκια» στο Δήμο Λάκκας Σουλίου, το οποίο είναι διάσπαρτο από δηλητήρια. Η φρικαλέα αυτή πράξη αποκαλύφθηκε τυχαία.
Κυνηγοί της περιοχής το Σάββατο είχαν οδηγήσει τα σκυλιά τους για εκγύμναση.
Τα σκυλιά κυνηγώντας κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο.

Τότε δέχθηκαν τηλεφώνημα από κάτοικο γειτονικού χωριού, ο οποίος τους είπε να σπεύσουν και να τα δέσουν γιατί ο ίδιος είχε δει πάρα πολλά κόκαλα διάσπαρτα.
Η παρέα των κυνηγών κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο. Στην καρδιά του σχεδόν, εντόπισε νεκρό ένα σκυλί αξίας άνω των πέντε χιλιάδων ευρώ.

Σε μικρή απόσταση ήταν σωροί με κόκαλα, πάνω από πενήντα κιλά, όπου είχαν τοποθετηθεί τα δηλητήρια. Από την μικρή εξερεύνηση που έκαναν στο καταφύγιο εντόπισαν και άλλα ανάλογα δολώματα, που κάποιος διεστραμμένος νους τοποθέτησε.
Την ίδια ημέρα εντοπίστηκε νεκρό ένα ακόμη σκυλί, κυνηγού από χωριό του Νομού Πρέβεζας, που επίσης είχε εισέλθει κυνηγώντας στο καταφύγιο.

Την θηριωδία αυτή καταδίκασε με δήλωσή του στο epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βαγγέλης Λύτρας, ο οποίος ήδη ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν.

«Είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία και την αγροφυλακή. Έχουμε επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ. Μακάρι να βρεθούν κάποιοι που θα μας δώσουν πληροφορίες ώστε να οδηγηθούμε σε αυτούς. Η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι οι κυνηγοί είναι θύματα ασυνείδητων...», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχαν δράσει πιθανότατα οι ίδιοι άνθρωποι και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Και τότε αρκετά σκυλιά είχαν θανατωθεί και παρότι είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία, ο ένοχος δεν έφτασε ποτέ στην δικαιοσύνη.
Τώρα επαναλαμβάνει την αποτρόπαια πράξη του, σκορπώντας τον θάνατο σε ανυπεράσπιστα ζώα ενώ με οικολογική καταστροφή απειλείται ολόκληρο το καταφύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου