Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ

Ανακοινώθηκε ο Καλλικράτης εν τυμπάνοις και χορδές από τον Πρωθυπουργό της Χώρας και τον Υπουργό Εσωτερικών.

Διαπιστώσαμε μετά μεγάλης μας θλίψης πως το σχέδιο συνενώσεων Δήμων και Κοινότητας είναι ένα απλό σχέδιο επί χάρτου και τίποτε άλλο που να μας οδηγεί στην αποτελεσματικότητά του.

Αναρωτιόμαστε ποιοι ήταν αυτοί οι μεγάλοι φωστήρες τις τρισηλίου θεότητας που έπεισαν την κυβέρνηση πώς το σχέδιό τους στην πράξη θα έχει θετικό αντίκτυπο στον λαό και θα καλυτερεύσει τις συνθήκες διαβίωσης του.

Ειδικότερα στο νομό μας αυτά που έγιναν θυμίζουν το περιβόητο «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» άγνωστον όμως πως και με ποιόν τρόπο θα αποφύγουμε τα πτώματα ρεαλιστικά και κυριολεκτικά που θα ανακύψουν στο μέλλον.
Αυτοί οι φωστήρες δεν σκέφτηκαν ότι εμπαίζουν τον Θεσπρωτικό λαό όταν δημιουργούν Δήμο Σουλίου με έδρα την Παραμυθιά και ιστορική έδρα την Σαμονίδα.

  • Τι λέτε βρε τενεκέδες ξεγάνωτοι.
  • Ποιοι είστε εσείς και πως το σκεφτήκατε αυτό.
  • Μόνο βλάκες μπορούσαν.
Διότι αν είσαστε έξυπνοι δεν θα εμπαίζατε την νοημοσύνη αυτού του λαού και ειδικότερα της Επαρχίας Σουλίου.
Αλλά ξέχασα.
Τηρείτε την δήλωση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι θέλει ένα κράτος πολιπολιτισμικό όπου θα γίνεται του κουτρούλη ο γάμος, χωρίς να αναφέρεται κανείς στην ιστορία αυτού του λαού και της Χώρας, αλλά ούτε και στον πολιτισμό του καθώς και στις όποιες θυσίες για τα ιερά και τα όσια για να μπορείτε εσείς σήμερα να λειτουργείται ως πόντιοι πιλάτοι εις βάρος του.

Και από την άλλη μεριά ο τοπικός μας βουλευτής «ανάσα για τα χάλια τους».
  • Που είναι αλήθεια αυτός.
  • Που κατοικοεδρεύει.
  • Δεν έχει τηλέφωνο.
Να του αγοράσουμε ένα και να του το κάνουμε δώρο, για να το σηκώνει στους συντοπίτες τους, δεξιούς και μη.
Αλλά ξέχασα.
Αυτός ακολουθεί το δόγμα ΜΠΕΖΑ.
Μιλάει και επισκέπτεται δήθεν κομματάρχες της δεξιάς μέρα μεσημέρι Κυριακής, ειδικά στα Σουλιοτοχώρια για να μην τον δει κανείς και του τα ψάλλει.
Ή μήπως δεν μιλάει και δεν ακούγεται γιατί έτσι τον βολεύει όσον αφορά στα κουκιά των επόμενων εκλογών.

Όμως να ξέρει πως ο κόσμος δεν συγχωρεί την αχαριστία, και πληρώνει τοις μετρητοίς στις εκλογές.
Όσον αφορά τους δύο νέους Δήμους που δημιουργούνται στον Νομό σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο Καλλικράτης εκεί θα κλάψουν μανούλες.
Θα ψάχνουν οι υποψήφιοι ψήφο με την καραμπίνα.
Και όποιος από αυτούς έχει την οικονομική ευχέρεια (παράθυρο για διαπλοκή) μπορεί να κάνει την διαφορά αν και εφόσον σκεφτεί κανείς τους πως πρέπει να χάσει το σπίτι του μήπως και μπορέσει να εκλεγεί.

Τούτος ο τόπος έχει γράψει ιστορία στις σελίδες της οποίας έχουν καταχωρηθεί με χρυσά γράμματα τα ονόματα των επαρχιών (Θυάμιδος, Σουλίου, Φιλιατών, Μαργαριτίου).
Ο Καλλικράτης δυστυχώς βάζει την ταφόπλακα σε δύο από αυτές Θυάμιδος και Μαργαριτίου.
Άραγε υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα, την ώρα μάλιστα που οι ουτσεκάδες, και τσάμηδες της Αλβανίας έχουν στοχοποιήσει τις δύο αυτές συγκεκριμένες επαρχίες.

Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα κανείς δεν σκέφτηκε τον λαό που για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί θα ταλαιπωρείται μία ολόκληρη μέρα μέσα στους δρόμους.
Όσο για τα άλλα που απασχολούν τον κοσμάκι, ιατρική μέριμνα, σχολεία, δρόμοι, ιστορικά μνημεία, δουλειά, ανάδειξη περιοχής κ.τ.λ. αγρόν ηγόρασαν.
Δεν τους ενδιαφέρει διότι από την στιγμή που αποφάσισαν να παίξουν με την ιστορία τους, τον εγωισμό τους, την μόρφωσή τους, και το μυαλό τους εμπαίζοντάς τους με την ονομασία και μόνο του Νέου Δήμου, τους αναγκάζουν να δεχτούν τον καινούργιο Νεκροθάφτη χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Για ένα όμως να είναι σίγουροι.
Οι Σουλιώτες αλλά και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός είχαν τους Τούρκους τετρακόσια χρόνια και τους έδιωξαν διότι δεν δέχτηκαν τους μπέηδες με το κομπολόι στο χέρι και τους ναργιλέδες.
Πόσο μάλλον θα δεχθούν τους Ελληνομπέηδες που σώνει και καλά θέλουν να τους ξανακάνουν ραγιάδες εξαιτίας δήθεν της οικονομικής κρίσης.

Όμως Κύριοι όταν ένα κράτος είναι δήθεν υπό πτώχευση δεν μπορεί η κυβέρνηση του να αντιπαρατεθεί σε κανέναν αντίπαλο του συνομιλητή.
Και μιας και εξαιτίας της υποτιθέμενης φτώχειας ότι κέρδισε ο Βενιζέλος θα το χάσουμε εξαιτίας της ανύπαρκτης κυβέρνησης που εκπροσωπεί το Έθνος, να ξέρετε πως το Έθνος δεν θα επιτρέψει την διάλυσή του, διότι του το ζητάει η ιστορία του.

Και αυτό θα πράξει.
Καλύτερα φτωχός και ανεξάρτητος παρά ραγιάς υπό την σκέπη των Ελληνομπέηδων.
Γι’ αυτό κύριοι φωστήρες, κυβερνώντες, βουλευτές, κομματάρχες και μη αλλάξτε πλεύση σε ότι αποφασίζετε γιατί ο καιρός γαρ εγγύς για να πνιγείτε.

1 σχόλιο:

  1. Εδώ κολλάει η παροιμία που λέει το χωριό καίγονταν και η πουτάνα λούζονταν. Δε μας χέζετε εσείς και οι ονομασίες σας... Τενεκέδες χαραμοφάηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή