Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Απεργία πείνας 22 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων!

Απεργία πείνας 22 βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων!

Απεργία πείνας, στην κεντρική πλατεία των Τιράνων, πραγματοποιούν 22 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 180 υποστηρικτές του κόμματος, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση του
Σαλί Μπερίσα για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος της αναμέτρησης της 28ης Ιουνίου 2009.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος,
Έντι Ράμα ζήτησε να ασκηθεί έρευνα από ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία να έχει το δικαίωμα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

"Η απεργία αυτή, είναι η μοναδική λύση που μας απέμεινε, είναι ένας αγώνας για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ράμα, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Ο κ. Ράμα σημείωσε επίσης, πως η απεργία πείνας θα διαρκέσει έως ότου η κυβέρνηση "αναγκαστεί να δεχθεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για να ανοίξουν οι κάλπες και να ανακαλυφθεί η αλήθεια των εκλογών της 28ης Ιουνίου 2009".

Τους τελευταίους μήνες, η διεθνής κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας να επαναλάβουν τον πολιτικό διάλογο και να βρουν λύσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου