Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά ενόψει Πάσχα

Προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά ενόψει Πάσχα

Μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί καν ένας μήνας από την επίσημη «αυλαία» των χειμερινών εκπτώσεων, όμως η αισθητά μειωμένη κίνηση στην αγορά λίγες μόλις ημέρες πριν το Πάσχα έχει οδηγήσει έναν μεγάλο αριθμό από τοπικά καταστήματα σε έναν «μίνι» γύρο πασχαλινών προσφορών, οι οποίες μπορεί να φτάνουν έως και το ποσοστό του 70%, προκειμένου να…δελεαστεί ο καταναλωτής και να ψωνίσει.

Στη μάχη αυτή της προσέκλυσης πελατών, η οποία δεν αφορά μόνο τα επίκαιρα ενόψει γιορτών δώρα για τα βαφτιστήρια, αλλά όλη την αλυσίδα των προϊόντων που ενδιαφέρουν τον κόσμο, επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα έχουν ως όπλο τους τις χαμηλότερες τιμές, χαρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ και φυσικά τις εκπτώσεις.

Πρόκειται για μειώσεις τιμών υπό τη μορφή προσφορών σε πασχαλινά είδη, παιδικά, είδη ένδυσης, εποχικά, έπιπλα, αλλά και ηλεκτρονικά.
Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες, κάνουν προσφορές ακόμα και σε ρούχα της ανοιξιάτικης κολεξιόν, τα οποία προσφέρουν με έκπτωση μέχρι 20%, ενώ αντίστοιχες εκπτώσεις γίνονται και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα τους.
Οι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες για αύξηση του τζίρου τους στη Μεγάλη Εβδομάδα, που αποτελεί παραδοσιακά περίοδο με αυξημένη κίνηση στην αγορά, λόγω και του δώρου του Πάσχα που έχει ήδη αρχίσει να καταβάλλεται στους εργαζομένους.

Πάντως, ο τζίρος της πασχαλινής αγοράς φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων θα είναι μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν.
Κάποιοι μιλούν ήδη για πτώση της τάξεως του 15% σε σχέση με το 2009, καθώς όπως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ακόμα και τα παραδοσιακά δώρα για τα βαφτιστήρια περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.
Αυτά δηλαδή που κυρίως αγοράζονται τέτοιες ημέρες είναι παιχνίδια και λαμπάδες, καθώς και ρούχα ή παπούτσια από τους νονούς.

Όσο για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται κάθετη πτώση της κίνησης στα μαγαζιά, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε χρόνο, γεγονός που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους μικρομεσαίους κυρίως εμπόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου