Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σε χειμερία νάρκη η Αστυνομία στην Ήπειρο

Σε χειμερία νάρκη η Αστυνομία στην Ήπειρο

policeΑποδιοργανωμένες υπηρεσίες, ξεπερασμένη από τον χρόνο και τις νέες ανάγκες νοοτροπία, μετακινήσεις και μεταθέσεις αξιωματικών με κριτήρια που δεν αγγίζουν την λογική, συνοριακά τμήματα αποδυναμωμένα και άλλα χωρίς λόγο ύπαρξης, μεθοριακά τμήματα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και με σοβαρές παθογένειες, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας που αναρωτιέται και ο τελευταίος πολίτης αν υπάρχει στην πραγματικότητα ή βρίσκεται μόνο στα χαρτιά, αστυνομικά τμήματα στην περιφέρεια με έναν ή δύο αστυνομικούς, κεντρικές υπηρεσίες στην πόλη αποδυναμωμένες με λίγο προσωπικό, λίγα μέσα και ακόμη λιγότερη διάθεση για προσφορά. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η εικόνα της τοπικής αστυνομίας, η οποία αντί να βελτιώνεται μετά τις εξαγγελίες και τις καλές προθέσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, χειροτερεύει...

Και χειροτερεύει γιατί εκεί που κρίνεται η αποτελεσματικότητά της, στην πάταξη δηλαδή της μικροεγκληματικότητας, δείχνει εντελώς ανίκανη να την διαχειριστεί με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων.
Πέντε κλοπές στην Ήπειρο μέσα σε δύο ημέρες θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Πειφέρειας Κωνσταντίνο Σκαλτσά ο οποίος μετά από αρκετούς μήνες παραμονής στην περιοχή, όφειλε να έχει σαφή εικόνα, να έχει δώσει δείγματα γραφής και φυσικά να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.

Κατά κοινή ομολογία η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, εδώ και αρκετό καιρό λάμπει δια της απουσίας της... Κι ενώ το πρόβλημα είναι κοινό μυστικό, κανένας δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το λύσει. Αντιθέτως μάλιστα με ορισμένες κινήσεις αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι το τελευταίο το οποίο μετράει.

Κι όλα αυτά την ώρα που όπως αναφέραμε η μικροεγκληματικότητα τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.
Τις διαστάσεις του φαινομένου αποτυπώνει το επίσημο δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τις πέντε κλοπές μέσα σε λίγες ώρες.

Αναλυτικά:

Στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων δύο άγνωστες δράστιδες με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από ημεδαπό χρηματικό ποσό έξι χιλιάδων ευρώ και το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Στα Ιωάννινα σε κατάστημα πώλησης ετοίμων ενδυμάτων άγνωστος-οι δράστης-ες αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής πελάτισσας χρηματικό ποσό διακοσίων ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.

Στην Πάργα άγνωστος-οι δράστης-ες αφού παραβίασαν πόρτα εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και τσιγάρα.

Στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού αφού παραβίασαν παράθυρο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό τριών χιλιάδων και κοσμήματα αξίας επτά χιλιάδων ευρώ.

Τέλος στα Καρδαμίτσα Ιωαννίνων άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό τριών χιλιάδων διάφορα αντικείμενα και κοσμήματα αξίας δύο χιλιάδων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου