Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ολοκλήρωση τον Ιούλιο, επόμενο δύσκολο βήμα ο εξοπλισμός και το προσωπικό. Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας

Ολοκλήρωση τον Ιούλιο, επόμενο δύσκολο βήμα ο εξοπλισμός και το προσωπικό

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας

tep_giogiakas_katsourasΕπίσκεψη του νομάρχη Β. Γιόγιακα και του βουλευτή Χρ. Κατσούρα και στο έργο επέκτασης του νοσοκομείου Φιλιατών το οποίο θα είναι έτοιμο σε δυο χρόνια.

Τον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, αλλά για να τεθεί σε λειτουργία θα χρειαστεί να γίνει προμήθεια του εξοπλισμού και φυσικά οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Σε δυο χρόνια εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και το έργο επέκτασης του νοσοκομείου Φιλιατών.
Αυτό προκύπτει από σχετικό δελτίο τύπου του νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα με αφορμή επίσκεψη του την Μεγάλη Τρίτη, μαζί με τον βουλευτή του νομού Χρήστο Κατσούρα στα δυο έργα.

Η κατασκευή του ΤΕΠ στην Νέα Σελεύκεια του δήμου Ηγουμενίτσας είναι έργο που πέρασε από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις κα κινδύνεψε να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
Τελικά ως έργο-«γέφυρα» από το Γ΄ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ (εντάχθηκε με 7,9 εκ. ευρώ) οδεύει πλέον προς το τέλος, για να αποκτήσει η Ηγουμενίτσα αυτό που τις λείπει, δηλαδή ένα «μικρό νοσοκομείο»,ως μονάδα του νοσοκομείου Φιλιατών.

Κατά την επίσκεψη ενημέρωσε τον βουλευτή Θεσπρωτίας για την πορεία του έργου ο ανάδοχος εργολάβος Ηρακλής Θεοδώρου. Πρόκειται, αναφέρει ο νομάρχης, για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών και πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. «Μέλημα πλέον, προσθέτει, είναι ο ιατρικός και ξενοδοχειακός εξοπλισμός, καθώς επίσης και το οργανόγραμμα με τις υψηλές απαιτήσεις που χρειάζεται αυτό το κόσμημα για τον τόπο».

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες επισκέφθηκαν το έργο επέκτασης του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Σύμφωνα με το νομάρχη, η κατασκευή προχωρά με ταχείς ρυθμούς και μέσα σε δυο χρόνια θα ολοκληρωθεί. Είναι ένα εξίσου σημαντικό έργο 7.500 τμ, που θα δώσει στο νομό Θεσπρωτίας πλήρη ιατρική κάλυψη.

Ο νομάρχης Θεσπρωτίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία των δυο σημαντικών έργων και διατύπωσε την αγωνία του να γίνουν όσο το δυνατό πιο σύντομα το οργανόγραμμα του ΤΕΠ καθώς επίσης και της επέκτασης του νοσοκομείου Φιλιατών έτσι ώστε σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία να καλυφθούν οι θέσεις και να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να προσφέρουν στους συμπατριώτες μας αλλά και στους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου