Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Πόλεμος» προσφορών στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων!

«Πόλεμος» προσφορών στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων!

Δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από την κρίση ο τομέας του τουρισμού.
Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς στα Γιάννενα, κυρίως σε καταλύματα εκτός πόλης και σε κλασικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως το Ζαγόρι.

Σε δεύτερη φάση, όπου οι ξενοδόχοι δεν έκαναν τις τιμές τους πιο ελκυστικές περιμένουν την τελευταία ώρα να κρατηθούν όλα τους τα δωμάτια, τη στιγμή που άλλες χρονιές ειδικά για τα Γιάννενα, οι κρατήσεις, ατομικές ή μέσω ταξιδιωτικών γραφείων είχαν ολοκληρωθεί έως και ένα μήνα πριν το Πάσχα.

Αυτή όμως είναι και η μάχη που δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή στα ξενοδοχεία, η διαδικασία των προσφορών δηλαδή:
Προσφέρονται από μειωμένες τιμές μέχρι και τρεις διανυκτερεύσεις στην τιμή των δύο για το τριήμερο του Πάσχα. Η προσφορά είναι υπαρκτή και μάλιστα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στο «Ήπειρος Παλάς», για ημερομηνίες μέσα στις γιορτές.
Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου κ. Γιάννης Μαστοράκης λέει ότι η πορεία των κρατήσεων ήταν ανοδική την τελευταία βδομάδα (από προχθές υπάρχει πληρότητα 100%) και ότι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι το ξενοδοχείο «έκλεισε» πιο νωρίς από ό,τι φέτος.

Αντίστοιχα, το Du Lac δεν είχε δωμάτια διαθέσιμα για τις γιορτές εδώ και αρκετό καιρό, με τον υπεύθυνο κ. Σωτήρη Μέλο να τονίζει πως «γεμάτοι ήμασταν πέρυσι, γεμάτοι και φέτος».
Συμπληρώνει πάντως ότι το βασικό πρόβλημα της κίνησης και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δεν είναι στις περιόδους των γιορτών αλλά… πριν και μετά.
Μέχρι χθες πάντως, υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια στην υποθετική περίοδο παραμονής από αύριο Μεγάλη Πέμπτη και για πέντε διανυκτερεύσεις.

Δωμάτια ήταν διαθέσιμα τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στην περιφέρειά της, με τα ξενοδοχεία να προσφέρουν τις τελευταίες ευκαιρίες στους υποψήφιους επισκέπτες.
Υπό την πίεση να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα, οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μειώσεις τιμών και προσφορές που κατά περίπτωση, έφτασαν μέχρι και σε έκπτωση 40% των ονομαστικών τιμών των δωματίων.

Μέχρι χθες το απόγευμα, υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία των Ιωαννίνων με τιμές για δίκλινα που ξεκινούσαν από 355 ευρώ για πέντε βράδια, ενώ αντίστοιχες τιμές υπήρχαν και στο Μέτσοβο, με 360 και 450 ευρώ για τα δίκλινα, για πέντε μέρες.

Καλή διαθεσιμότητα μέχρι χθες υπήρχε και σε καταλύματα του Ζαγορίου.
Σχετικά σταθερές ήταν αντίστοιχα οι αναχωρήσεις από τα Γιάννενα, ειδικά για προορισμούς του εξωτερικού.
Φαίνεται ότι ο κόσμος που επιλέγει τις διακοπές στο εξωτερικό είναι… αποφασισμένος, παρότι τα πακέτα προσφορών έχουν μειωθεί γενικά, στο κλίμα της κρίσης που επικρατεί. Το καλό της κρίσης, είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια και σε καλές τιμές για όσους τα προλάβουν.

Βοηθάει ο καιρός
Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών που αναμένεται πάντως να «διαταραχθεί» ελαφρώς τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά να βελτιωθεί αμέσως μετά, βοηθάει στην αύξηση της κίνησης. Προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα στις μετακινήσεις, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Ελέγχου και Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στους δρόμους.
Η περιφερειάρχης Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από το διευθυντή της υπηρεσίας, όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου