Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τα Γιάννινα τιμούν τον Κάρολο Παπούλια Με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης και το όνομα του σε λεωφόρο

Τα Γιάννινα τιμούν τον Κάρολο Παπούλια
Με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης και το όνομα του σε λεωφόρο
Η παραλίμνια οδός από το πάρκο Κατσάρη μέχρι τη Βογιάνου θα φέρει το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο

«Λεωφόρος Κάρολου Παπούλια» θα ονομαστεί η παραλίμνια οδός, από το πάρκο Κατσάρη έως τη Βογιάνου, (η Ακτή Μιαούλη μπροστά από το ξενοδοχείο Du lac) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, στην εισήγησή του τόνισε το ήθος και την αξιοπρέπεια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρότεινε, παράλληλα, να του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.

«Η πορεία της ζωής του κ. Παπούλια υποδεικνύει σε όλους μας ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι οφείλει να κάνει η πατρίδα για μας, αλλά τι πρέπει να κάνουμε εμείς για την πατρίδα μας. Είναι τιμή για όλους μας, να κατέχει το ύπατο αυτό αξίωμα ένας Ηπειρώτης. Σε ανταπόδοση της μεγάλης του προσφοράς προτείνω να του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης και να ονομασθεί η παραλίμνια οδός, Λεωφόρος Κάρολου Παπούλια. Όποτε η πόλη μας τον χρειάστηκε, ο κ. Παπούλιας ήταν δίπλα μας και τον ευχαριστούμε» τόνισε ο δήμαρχος.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας το μόνο που ζήτησαν να πληροφορηθούν είναι αν έχει υπάρξει συνεννόηση με τον κ. Παπούλια και φυσικά αποδέχτηκαν την επιλογή να τιμηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε τα σχέδια σύμβασης και χρηματοδότησης του διετούς προγράμματος δράσης των τεσσάρων Κοινωφελών Δημοτικών Επιχειρήσεων, Αθλητισμού και Νεολαίας, Περιφερειακού Θεάτρου, Μέριμνας και Περιβάλλοντος, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου