Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην Εγνατία Οδό!!!

Ιλιγγιώδεις ταχύτητες στην Εγνατία Οδό!!!

Εμφανής είναι η παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο του νομού, αφού η κίνηση τις ημέρες του Πάσχα αναμένεται για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα αυξημένη.

Εκτός από το παλαιό εθνικό δίκτυο και τις κατευθύνσεις προς Άρτα, Ηγουμενίτσα, Μέτσοβο και Κόνιτσα, το βάρος δίνεται στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

Περιπολικά της Τροχαίας κινούνται κατά μήκος του οδικού άξονα με αναμμένους τους φάρους, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εφιστήσουν την προσοχή στους οδηγούς, ώστε να κινούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η Εγνατία Οδός, ο πιο σύγχρονος και ασφαλής οδικός άξονας της χώρας έχει συντελέσει τα μέγιστα σύμφωνα με τον Υπαστυνόμο Α’ και υπεύθυνο για την ενημέρωση κυκλοφοριακών θεμάτων, Επαμεινώνδα Ζήκο στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50%.
Aξονα, που είναι επαρκής και παρέχει με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και την τεχνολογία την πληρέστερη ενημέρωση στους οδηγούς για ότι πρόκειται να συναντήσουν στα επόμενα χιλιόμετρα.Παρ’ όλα αυτά καταγράφονται σημαντικές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επί της Εγνατίας οδού.

Οι παραβάσεις αυτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία σχετίζονται με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, που είναι τα 130 χλμ. «Έχουν καταγραφεί και βεβαιωθεί παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα που φτάνει ή και ξεπερνά τα 170 χλμ.
Είναι γεγονός πάντως, ότι οι περισσότεροι οδηγοί συμμορφώνονται με τον κώδικα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι διαρκείς ενημερώσεις από την υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και ο αριθμός των οδηγών που καταγγέλλουν και ειδοποιούν την άμεση δράση για φαινόμενα επικίνδυνης οδήγησης από άλλους οδηγούς.
Αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό μέτρο, που βοηθά ή σώζει αυτόν που οδηγεί επικίνδυνα, αλλά και τους άλλους οδηγούς που δεν φταίνε σε τίποτα.

Το μεγάλο ποσοστό μείωσης των ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην καλύτερη συμπεριφορά και των οδηγών, αλλά και στους νέους ασφαλείς οδικούς άξονες», σημείωσε ο κ. Ζήκος.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου