Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!




Θετικά και ελπιδοφόρα τα συμπεράσματα από την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του Επι χειρηματικού Σχεδίου για την «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΔΙ ΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΔΕΚΘ), ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» που παρουσιάσθηκε στο Δημαρχείο Παραμυθιάς, κατά τη διάρκεια ειδικής Ημερίδας, στις 29-03-2010.

Η περιοχή του Νεοχωρίου στην Περιφέρεια του Δήμου Παραμυθιάς, αποδεδειγμένα, συγκεντρώνει πληθώρα στρατηγικών και ουσιαστικών πλεονεκτημάτων (εναλλακτικές εκτάσεις, σύμπτωση της Εγνατίας Οδού και της μελλοντικής σιδηροδρομικής γραμμής, εγγύτητα στο λιμένα Ηγουμενίτσας και επί της πορείας σύνδεσης του εμπορικού λιμένα Πρέβεζας με την Β. Ελλάδα).

Τα αναλυτικά στοιχεία της έρευνας αγοράς που εκτέθηκαν επιτρέπουν την δυνατότητα προκήρυξης διαγωνισμού για ανάθεση σύμβασης παραχώρησης, αναφορικά με την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση ενός Εμπορευματικού Κέντρου για εκτιμούμενη διάρκεια τουλάχιστον 40 ετών και προϋπολογισμού κόστους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, σταδιακά.

Από προηγούμενες μελέτες, έχει δειχθεί ότι τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας θα είναι μετά βεβαιότητας τεράστια. Επίσης, η προστιθέμενη αξία για την Περιφέρεια της Ηπείρου θα είναι σημαντική, καθώς συνιστά ένα ακόμη βήμα για την βελτίωση των δεικτών της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασής της.

Η ανακοίνωση άλλωστε εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας για δέσμευση περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, όσον αφορά τους σκοπούς του Εμπορευματικού Κέντρου μετά την ωρίμανση του Σχεδίου, δείχνει το άμεσο έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας.

Ήδη ξεκίνησε η Β’ Φάση του Επιχειρηματικού Σχεδίου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Θησέας», για τη σύνταξη του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου και των τευχών δημοπράτησης του Έργου.
Ο Δήμος σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία επιλέγει τις πλέον κατάλληλες παραμέτρους για τη δημοπράτηση του Έργου και στην αξιολόγηση των υποψηφίων αναδόχων θα επικουρείται από στελέχη του Μελετητή του Επιχειρηματικού Σχεδίου, που συνεργάζονται μαζί του από την εποχή του αειμνήστου Δημάρχου Βασίλη Λώλου, ο οποίος είχε συλλάβει την πρωτοποριακή ιδέα της λειτουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στο Δήμο Παραμυθιάς, προ 14ετίας.

Η παρουσίαση της Α’ Φάσης του Επιχειρηματικού Σχεδίου πραγματοποιήθηκε από στελέχη του αναδόχου Μελετητή (τους κ.κ. Ν. Θεοφιλόπουλο/Ιmpetus, Ν. Παπαφώτη/Infratec και Σερ. Τσούκο/Νομ. Σύμβουλο), ενώπιον του Δημάρχου κου Γεώργιου Σιώζιου, του Νομάρχη Θεσπρωτίας κου Βασίλη Γιόγιακα, του Βουλευτή Θεσπρωτίας κου Χρήστου Κατσούρα, του εκπροσώπου της Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου κου Αθανάσιο Μανταλόβα, των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ.κ. Χρήστος Κάτσιου και Κών/νος Καραπάνου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Οικονομικού Δ/ντή του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ.κ. Νικόλαου Κώτσιου και Φώτιο Μητσέλου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Παραμυθιάς κ.κ. Πέτρου Πέτσιου, Ευάγγελου Δημητρίου και Πέτρου Μόκα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς, των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού κ.κ. Γρηγόρη Παππά και Σωτ. Παπαδημητρίου, καθώς επίσης και ενώπιον πολλών εκπροσώπων φορέων του Δήμου και κατοίκων.

Ο συντονισμός της Ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς κο Θεοφάνη Μπέλλο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου