Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλης. Η γνώμη του για το σχέδιο νόμου Καλλικράτης και το νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλης:
Η γνώμη του για το σχέδιο νόμου Καλλικράτης και το νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλης σε ερώτησή μας, για την γνώμη του για το σχέδιο νόμου Καλλικράτης και το νέο χωροταξικό σχεδιασμό, προχώρησε στην εξής δήλωση :

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η δημιουργία καινοτομιών στην αυτοδιοίκηση, περιμέναμε αυτές να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες τομές.

Αρμοδιότητες από τον 2ο βαθμό Αυτοδιοίκησης περνούν στον 1ο βαθμό προκειμένου να στελεχωθούν οι νέοι δήμοι.

Η καινοτομία απλά μεταβιβάζει αρμοδιότητες από τη σημερινή Νομαρχία στον κεντρικό δήμο του νομού και μάλιστα μέχρι οι υπόλοιποι δήμοι να μπορέσουν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες και το προσωπικό που απαιτείται.

Δηλαδή στην ουσία πραγματοποιείται μι απλή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα των πολιτών.

Παρόλα αυτά η αυτοδιοίκηση οφείλει, δικαιούται και πρέπει να κάνει βήματα ή ακόμη και άλματα προς τα εμπρός.

Κρίνουμε ότι αυτό που θα εξυπηρετούσε το κοινό καλό ήταν η δημιουργία ενός Δήμου στη Θεσπρωτία κάτι το οποίο πιστεύουμε θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Προσωπικά, αν οι συμπατριώτες μου κρίνουν πως μπορώ να συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο δηλώνω πως παραμένω στρατιώτης έτοιμος να τον υπηρετήσω από οποιοδήποτε μετερίζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου