Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις για την μετονομασία του Δήμου Παραμυθιάς, σε Δήμο Σουλίου !!! 500 ΜΕΛΗ, ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ, Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Αντιδράσεις για την μετονομασία του Δήμου Παραμυθιάς, σε Δήμο Σουλίου !!!

500 ΜΕΛΗ, ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ, Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK (
Δείτε την εδώ)


Αντιδράσεις προκαλεί η μετονομασία του Δήμου Παραμυθιάς σε Δήμο Σουλίου, όπως δώθηκε για διαβούλευση απο το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αντιδράσεις προέρχονται την Παραμυθιάς (προς το παρόν σε επίπεδο Δημοτών και όχι απο την τοπική αυτοδιοίκηση) και από την κοινότητα Σουλίου, οι αντιδράσεις των οποίων είναι πιο «επίσημες» αφού ζητήθηκε, σύγκλιση έκτακτου Κοινοτικού Συμβουλίου, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Οικονόμου να κάνει λόγο για αδικία, αφού η κυβέρνηση, όπως λέει, δεν έλαβε υπόψιν της το ειδικό βάρος του Σουλίου, από άποψη ιστορίας και γεωγραφίας, ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, να χρυσώσει το χάπι, δίδοντας το όνομα Σούλι, στον νέο Δήμο που δημιουργείται με συγχώνευση Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου.

Στην Παραμυθιά οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και υπάρχουν προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ η κίνηση πολιτών απαριθμεί περίπου 500 μέλη μόλις την δεύτερη μέρα λειτουργίας του στο facebook και μέσω της οποίας μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας απ' ευθείας στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, καθώς και σε άλλους αρμόδιους υπευθύνους.

Στις προτάσεις που υπάρχουν είναι η σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να καταγραφεί ξεκάθαρα η αντίδραση της επίσημης αρχής και μέσα από αυτό να οριστούν οι δράσεις μέχρι και την έγκριση της Βουλής στο σχέδιο Καλλικράτη.
Να ξενατονίσουμε πως δεν είναι ακόμη νόμος αλλά δώθηκε για δημόσια διαβούλευση.

Στόχος είναι να αποδείξουμε κατά την διάρκεια της διαβούλευσης πως τόσο για ιστορικούς λόγους όσο και κοινωνικοοικονομικούς, ο Δήμος θα πρέπει να παραμείνει Δήμος Παραμυθιάς.

Εν το μεταξύ εντύπωση προκαλούν οι φήμες για την συγκατάβαση στην μετονομασία, τοπικών άρχοντων και κομματικών στελεχών (κάτι που ελπίζουμε να μην ισχύει), εδώ και πολλούς μήνες.

Το θέμα αυτό αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά μέχρι και τις Δημοτικές εκλογές, οι οποίες μετά απο πολλά χρόνια, δυστυχώς δεν θα συμπέσουν με το Λάμποβο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου