Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διαβάστε τις προτάσεις μας και πάμε Σινεμά!!!

Διαβάστε τις προτάσεις μας και πάμε Σινεμά!!!

http://www.odeon.gr/MEDIA/MediaRepository/3800002/paralimnio.jpg

8 Νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις ελληνικές αίθουσες. 5 Δράματα, 2 Κινέζικα σινεφιλ και το Iron Man 2, με τη Scarlett Johansson να είναι ίσως η πρώτη γυναίκα που δείχνει επιθυμητή και σέξι ενώ σπάει στο ξύλο κακούς, και τον Robert Downey Jr. να επιβεβαιώνει τη στόφα σταρ που διαθέτει.

Iron Man 2, του Jon Favreau. Ο κόσμος πλέον έχει μάθει τη διπλή ταυτότητα του πολυεκατομμυριούχου Τονυ Σταρκ (Robert Dawney Jr.) ως Iron Man, ο οποίος δέχεται τη πίεση της κυβέρνησης, του Τύπου και της κοινής γνώμης να μοιραστεί με τον Στρατό τη τεχνολογία που χρησιμοποιεί, αλλά μάταια.

Στο πλευρό του εκτός από τη Gwyneth Paltrow ως Virginia Pepper Pots βρίσκεται ο Don Cheadle αλλα οπως συμβαίνει συνήθως, η μαγκιά βρίσκεται στους κακούς.

Ο Sam Rockwell είναι ο Justin Hammer (που στο κόμικ ήταν πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία), ο αχώνευτος Mickey –ουστ!- Rourke είναι ο Whiplash και ...(ταραμ ταταμ!) η Scarlett Johansson ως η Μαύρη Χήρα που όλοι θέλουμε να παρηγορήσουμε!

Θα δείτε ωραίες ερμηνείες, ίδιο ........
.καλό χιούμορ με το πρώτο installment και μια πανέμορφη και δυναμική aerial άποψη του Μονακό και της Formula 1, στην οποία ευφυώς ο Jon Favreau δίνει και χρόνο και ιδιαίτερη σημασία.

Δεν θα δείτε ατμόσφαιρα, ιδιαίτερη ένταση και σίγουρα όχι ένα καλύτερο του πρώτου φιλμ.



Φεύγω (Partir), της Catherine Corsini. Μεγαλοαστή μητέρα (Kristin Scott Thomas), παρατάει παιδιά και άνδρα για έναν μεγάλο έρωτα, που είναι ο ισπανός μάστορας-οικοδόμος-βαφέας (λίγο απ’ όλα τελοσπάντων) του νέου της ιατρείου(...τι μου θυμίζει).

Το καλό είναι ότι η ταινία έχει μικρή διάρκεια, είναι γρήγορη στον ρυθμό, πολύ συγκεκριμένη σε αυτά που θέλει να διηγηθεί και δεν πρόκειται να σας κουράσει με αμέτρητες κουλτουροσιωπές εσωτερικής πάλης και στοχασμού.

Το κακό είναι ότι έχει πρόβλημα με το ρυθμό και η μετάβαση από μια φιλήσυχη μητέρα σε μια γυναίκα ικανή να φτάσει στα άκρα, γίνεται χωρίς τακτ και αρκετά απότομα.

Το Partir είναι μια καλή mainstream γαλλική ταινία που αξίζει να τη δοκιμάσετε αν έχετε όρεξη για ερωτικό δράμα.

Παίζονται ακόμη: Τη Νύχτα Που Χάθηκαν Τα Αστέρια (La Rafle), της Ροζελιν Μπος. Γαλλικό πολεμικό δράμα για την αιχμαλωσία Εβραίων από Γαλλική αστυνομία, με τον Ζαν Ρενό και τη Μελανι Λοραν. Δακρύβρεχτο δράμα που θάβεται ως κλισέ και εκβιαστικό, αν και εμένα στα προσεχώς πριν το Chloe μια χαρά μου φάνηκε.

Αθώα Κόλπα (Sztuczki), του Αντρει Γιακιμοφσκι. Πολωνική ταινία με ένα 10χρονο μπόμπιρα που ζει με την αδερφή του και νομίζει ότι βρήκε τον πατέρα τους, ο οποίος τους είχε παρατήσει.

Μοναξιά (La Soledad), του Χαιμε Ροζαλες. Ισπανική δραματική ταινία όπου 2 κοπέλες μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα στη Μαδρίτη.

Έκπτωτοι Άγγελοι (Duo Luo Tian Shi), του Γουονγκ Καρ-Βαι. Κινέζικο νέο-νουαρ του 1995 με δυο ιστορίες που ενώνονται στο τέλος, ενός επαγγελματία δολοφόνου κι ενός μουγκού.

Οι Άγριες Μέρες μας (A Fei Zheng Chuan), του Γουονγκ Καρ-Βαι. Επίσης Κινέζικο δράμα του 1990 για έναν άντρα που εγκαταλείπει τις 2 ερωμένες του για να βρει τη μητέρα του!

Καθώς Κυλούν Τα Δάκρυα Μας (Wong Gok Ka Moon), του Γουονγκ Καρ-Βαι. Το αφιέρωμα στο Κινέζο σκηνοθέτη ολοκληρώνεται με το ντεμπούτο του το 1988, με ένα γκανγκστερικό φιλμ όπου 2 φίλοι εισπράττουν για λογαριασμό της μαφίας.

Odeon Paralimnio Paralimnio Ioannina Fun Park, Περιοχή Βοτανικός, Ιωάννινα
Κρατήσεις Εισιτηρίων: Τηλ. 26510-83105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου