Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !!! Απίστευτες διώξεις στην Άρτα. Έκλεισαν Ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα.

ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!
Απίστευτες διώξεις στην Άρτα.
Έκλεισαν Ραδιοφωνικό σταθμό στην Άρτα.


Την Τρίτη το πρωί ο εισαγγελέας Άρτας εισέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Ράδιο Άρτα, επέβαλλε το κλείσιμο του σταθμού και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην κατάσχεση του ραδιοφωνικού εξοπλισμού.

Η δικαιολογία που υφάνθηκε σε δίωξη και ολοκληρωτικό κλείσιμο του σταθμού είναι ότι υπήρχε ανεξόφλητο χρέος του σταθμού προς την ΑΕΠΙ. Η ΑΕΠΙ είναι ιδιωτική εταιρεία που πληρώνεται για λογαριασμό ορισμένων ελλήνων καλλιτεχνών να “προστατεύει” τα πνευματικά τους δικαιώματα και ουσιαστικά να απαγορεύει την ελεύθερη διακίνησή τους.

Το χρέος του σταθμού προς την ιδιωτική εταιρεία ΑΕΠΙ χρησιμοποιήθηκε για να κλείσει ο σταθμός.


Ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και είναι ο πιο διαδεδομένος τόσο στην πόλη της Άρτας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
Έχει ανοιχτά τα μικρόφωνά του για ανθρώπους και φωνές που ανήκουν σε όλους(είτε καλώς είτε κακώς) τους πολιτικούς χώρους.
Έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των τοπικών αρχών και εκεί οφείλει και το φασιστικό κλείσιμό του.
Έχει αποκαλύψει σωρεία επεισοδίων της τοπικής διαφθοράς με πρόσωπα και μηχανισμούς που παίζουν κεντρικό ρόλο στην τοπική εξουσία.


Πριν λίγους μήνες ο σταθμός δέχθηκε εξώδικο από το Δήμαρχο Αρταίων με απειλές μηνύσεων ύστερα από ραδιοφωνικές εκπομπές που αποκάλυπταν τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθούσε να κατασκευάσει πάρκινγκ σε δημόσια πλατεία στην πόλη της Άρτας.

Επίσης ο συγκεκριμένος σταθμός αποκάλυψε σε εκπομπές του, ύστερα από καταγγελίες ακροατών και όχι μόνο, ύποπτες συναλλαγές του δημάρχου Άρτας (Π.Οικονομίδη) ο οποίος ως πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας(Αναγέννησης )εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες παικτών(μέχρι και στον Κούγια πούλησε παίκτη) όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν εμφανίζονται στα ταμεία της ομάδας τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των παικτών.

Τέλος ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός είχε αποκαλύψει και καταθέσει και μηνύσεις κατά του νυν δημάρχου του ΠΑΣΟΚ (Π.Οικονομίδη) όταν ο τελευταίος έκαιγε σκουπίδια σε πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης , μία ενέργεια που κατατέθηκε και στο ευρωκοινοβούλιο από ευρωβουλευτές του ΣΥΝ.


Η μήνυση που έγινε από ανθρώπους του σταθμού κατά του δημάρχου έχει μείνει στα αζήτητα αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού έγινε με όρους “επταετίας” από νεοδιορισμένα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και αποτελεί πολιτική αντισυνταγματική δίωξη. Είναι εμφανής ο πολιτικός μηχανισμός που προχώρησε στο κλείσιμο του σταθμού χρησιμοποιώντας την πίεση που μπορεί να ασκήσει η εξουσία.

Το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού του Ράδιο Άρτα είναι ένα ακόμη επεισόδιο της τεράστιας θεσμικής διαφθοράς που κυριαρχεί σε υπηρεσίες και θεσμούς στην Άρτα και που ελέγχει και βιαιοπραγεί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών της και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων."


“Πράσινο πραξικόπημα, μπαμπά σώσε με.”

Το “Ράδιο Άρτα” είναι το σήμα κατατεθέν των ερτζιανών συχνοτήτων που φτάνουν στους δέκτες της πόλης μας.
Εκπέμπει αδιάλειπτα από την άνοιξη του 1988, πάντα στην υπηρεσία του κοινού και με μοναδικό του στόχο να μεταφέρει στα αυτιά των πολυάριθμων ακροατών του τη ζεστασιά που μόνο το ραδιόφωνο μπορεί να προσφέρει.


Είναι ένα μέσο στενά δεμένο τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της περιοχής με δουλεμένη άποψη, μαχητική διάθεση και πάνω απ' όλα ελεύθερη φωνή.
Για αυτό τον τιμούν με τον συντονισμό τους τόσοι πολλοί φίλοι ακροατές.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι το βήμα από όπου μπορεί να επικοινωνήσει ο κάθε πολίτης με τον λαό της Άρτας, χωρίς περιορισμούς, τόσο τηλεφωνικά όσο και ζωντανά από το studio.

Από την συχνότητα 101.5 ήταν που έσπασε για πρώτη φορά η ένοχη σιωπή για την κατάντια του Αμβρακικού, από αυτή αναζητήθηκε για πρώτη φορά η τύχη της λυματολάσπης που ο Δήμος την απλώνει σε χωράφια δίπλα στον Άραχθο και στηλιτεύτηκαν τα παράνομα σφαγεία και πτηνοτροφεία που ρίχνουν χημικά στον Αμβρακικό καθώς και άλλα πολλά.
Οι ακροατές έπαιζαν και παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην υπερήφανη αυτή πορεία, ευλογώντας τον σταθμό, την κινητήριά τους δύναμη.


Δεν έχει σχέση με το στερεότυπο του καταγγελτικού ραδιοφώνου.
Επανειλημμένα καταφεύγει στον θεσμό που προστατεύει τον πολίτη, τα βραδυκίνητα γρανάζια της δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτή της γωνιά της Ηπείρου.

Η τυφλή όμως Θέμις ξεσκεπάζει το ένα της μάτι για να προσπεράσει τα ουσιαστικά και να γρασάρει τον μηχανισμό που διεκπεραιώνει τις βεντέτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σε πείσμα τόσων και τόσων φλεγόντων θεμάτων των οποίων η διαιώνιση επιβαρύνει αβάσταχτα την καθημερινότητά μας, ο σκοτεινός μηχανισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιλέγει να χτυπήσει τις ελεύθερες φωνές.
Μηχανισμός τον οποίο καμία άλλη κυβέρνηση δεν κατέχει σε τέτοια πληρότητα και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τους ψηφοφόρους του.


Ο μηχανισμός όμως, χρειάζεται και όργανα για να λειτουργήσει. Όργανα καλοταϊσμένα και εξαγορασμένα για να κάνουν την δουλειά που κανείς δεν θέλει να κάνει.
Ο κύριος Χαμπίμπης λοιπόν του οποίου οι ταπεινές ορέξεις επανειλημμένα εκπέμφθηκαν από τον σταθμό, επέλεξε αντί να υπερασπιστεί το υποτιθέμενό του δίκαιο να απευθυνθεί στον “μπαμπά” για να τον βγάλει από την δύσκολη θέση.

Έτσι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδειξε αλληλεγγύη στον υπάκουο ακόλουθό του, επιβραβεύοντάς τον έτσι για την εξώφθαλμη απάτη που διέπραξε εις βάρος του δημοσίου.
Αυτή την δημοσιοποίηση πληρώνει σήμερα το “Ράδιο Άρτα”, στου οποίου την συχνότητα ακούγεται πλέον μόνο το θρόισμα της απουσίας του.


Έτσι λοιπόν δεν έχει σημασία αν υπό τη διεύθυνση του κυρίου Χαμπίμπη σημαντικά δημόσια έγγραφα νομιμοποίησης αλλοδαπών έκαναν φτερά, με την τιμή τους στη μαύρη αγορά να αγγίζει δυσθεώρητα ύψη.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένας ραδιοφωνικός βάζει εμπόδια σε επιτήδειους αυτού του είδους.

Οι πολιτικοί έχουν μεριμνήσει ώστε να υπάρχει λύση σε τέτοια εμπόδια. Για τον λόγο αυτό κανείς ραδιοφωνικός σταθμός δεν διαθέτει νόμιμη άδεια. Έτσι εξασφαλίζουν την δυνατότητα να εκβιάζουν τις “άτακτες” φωνές. Το “Ράδιο Άρτα” δεν εκβιάζεται.


Το χρονικό είναι όμως το πιο εξοργιστικό. Οι σκοτεινότερες μέρες της χούντας δεν θα τολμούσαν να προβούν σε τέτοια κατάχρηση εξουσίας.
Παραβιάστηκε την Τρίτη 27-4-2010 το πρωί η πόρτα του σταθμού χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η παρουσία του άμεσα ενδιαφερόμενου και κατασχέθηκαν πολύ περισσότερα απ' όσα ήταν αναγκαία για την λειτουργία του σταθμού, λες και ο χώρος αυτός φιλοξενούσε τεκέ.

Όλα αυτά σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, που εκπέμπει χωρίς διακοπή για τόσα χρόνια σε μια συχνότητα που του υποδείχτηκε από το Δημόσιο.
Η ηθικός αυτουργός όμως, ο γνωστός μας πλέον κύριος Χαμπίμπης, δεν μπορούσε να λείπει από το επίτευγμά του και ήταν εκεί σε όλες τις φάσεις της αδιάντροπης αυτής πράξης για να απολαύσει το δημιούργημά του και να εξασφαλίσει με τα μέσα που διέθετε την ευόδωση του στόχου του.


Ο κύριος Χαμπίμπης στις καταγγελίες του αναφέρει ότι το Ράδιο Άρτα είναι υπεύθυνο για τον “διασυρμό” του καθώς και ότι έχει σαν σκοπό να τον “ξεμπερδέψει”. Είναι όμως οι δικές του επιλογές που τον φέρνουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, προ των ευθυνών του.

Υ.Γ.: Τί είναι ο κύριος Χαμπίμπης... όχι δα και κανένας. Εκεί που άλλοι καταθέτουν βιογραφικά τους αυτός καταθέτει τα κομματικά του διαπιστευτήρια. Ιδιαίτερος και συγγενής του κου Τζουμάκα καθώς και συγγενής του κου Τσιρώνη. Είναι το πρότυπο της αλλαγής που φέρνει η νέα διακυβέρνηση. Κατέχει το master του βαθέος ΠΑ.ΣΟ.Κ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου