Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Δημοφιλής προορισμός και για ξένους τουρίστες η Ήπειρος!

Δημοφιλής προορισμός και
για ξένους τουρίστες η Ήπειρος!

Ενώ κάποια πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο τουρισμός στην Ήπειρο δεν θα πάει και τόσο καλά κατά την φετινή περίοδο, με εξαίρεση ίσως τα παράλια της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, τα επίσημα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης του Google Ιnsights for Search δείχνουν ότι ξένοι ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ήπειρο.

Οσον αφορά τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, «πρωταθλητές» αναδεικνύονται τα ελληνικά νησιά, τα οποία συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται κυρίως να περάσουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.Φαίνεται από το διαδίκτυο, πως «η Ήπειρος είναι ένας δημοφιλής πιθανός προορισμός για τους τουρίστες από το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το αν έλθουν ή δεν έλθουν αυτοί τελικά.

Όμως δεν έχει μειωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τουλάχιστον ως προς την αναζήτηση προορισμού διακοπών».
Πάντως τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, μπορούν να εκμεταλλευτούν το διαδικτυακό εργαλείο "Street View".

Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα που προσφέρει εικονική περιήγηση σε δημοφιλείς περιοχές ή αξιοθέατα μιας περιοχής και σχεδιασμό διαδρομών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και μεγαλώνει μέσα από το διαδίκτυο το ενδιαφέρον ξένων τουριστών και για τις γειτονικές περιοχές των Αγίων Σαράντα και της Χιμάρας της Βορείου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου