Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συγχώνευση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της Ηπείρου

Συγχώνευση των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της Ηπείρου.

Οι Φορείς διαχείρισης Αμβρακικού, Παμβώτιδας, Πίνδου, Τζουμέρκων και Καλαμά - Αχέρωντα, συγχωνεύονται σε έναν!


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου,υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών του προγράμματος κατάργησης και συγχώνευσης οργανισμών του Δημοσίου, άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη παρτίδα των φορέων, η λειτουργία των οποίων θεωρείται ότι επιβαρύνει με τεράστια ποσά το κράτος.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη απόπειρα περιστολής του χάους των εκατοντάδων και χωρίς σαφές αντικείμενο δημοσίων οργανισμών που έχει εξαγγελθεί τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά αξιολογήθηκαν περισσότεροι από 200 δημόσιοι φορείς και τέθηκαν συγκεκριμένοι χρονικοί στόχοι για την οριστική συγχώνευση ή κατάργησή τους.

Σε ότι αφορά τον Νομό Ιωαννίνων,συγχωνεύεται το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων με το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων(ΕΑΝΚΙ) και θα έχουν μια διοίκηση.

Επίσης, θα γίνει συγχώνευση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην Ήπειρο οι Φορείς διαχείρισης Αμβρακικού, Παμβώτιδας, Πίνδου, Τζουμέρκων και Καλαμά-Αχέρωντα, συγχωνεύονται σε έναν!

Να σημειωθεί τέλος,πως υπό μελέτη είναι και μείωση του αριθμού των διοικητικών συμβουλίων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου