Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Düsseldorf.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Düsseldorf.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Αντάμωμα του Ηπειρώτικου Συλλόγου «ΔΩΔΩΝΗ» του Ντύσσελντορφ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου Ελληνορθόδοξο Ενοριακό Κέντρο του Düsseldorf.

Ο Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Ιωάννα Αθανασίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο νέο και ανανεωμένο Δ.Σ. του Συλλόγου και τόνισε ότι καλεί όλους τους Ηπειρώτες του Ντύσσελντορφ και της περιοχής να πλαισιώσουν το Σύλλογο για να μπορέσουν όλοι μαζί να τον αναβαθμίσουν.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, πατέρας κ. Ιωάννης Ψαράκης ο οποίος αναφέρθηκε στα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα που πρέπει, ως κόρη οφθαλμού, εμείς οι Έλληνες της διασποράς να διαφυλάττουμε.

Στο χαιρετισμό του ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας μετέφερε τις πασχαλινές ευχές τόσο του γνωστού στο Ντύσσελντορφ Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομου Δήμου καθώς και του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ηλία Γαλανού και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δύο εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα και αφορούν τη νεολαία μας: Β΄ Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Ευρώπης στις 16 του Μάη στη Φραγκφούρτη και στο Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Στη συνέχεια η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αλεξία Μυριούνη μίλησε για τα έθιμα του Πάσχα όπως αναφέρονται στην νεοελληνική λογοτεχνία και μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από Πασχαλινά διηγήματα.

Τέλος τα παιδικά χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.
Κλείνοντας το πρόγραμμα ο Σύλλογος πρόσφερε στον κ. Βασίλη Καπούτση , ο οποίος το καλοκαίρι επιστρέφει στην Ελλάδα, τιμητική διάκριση για την πενταετή προσφορά του στο Σύλλογο ως χοροδιδάσκαλος.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μοιράστηκαν από το Σύλλογο κόκκινα αυγά και παραδοσιακό τσουρέκι.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Κολωνίας κ. Βασίλειος Ροκάς, ο επιχειρηματίας κ. Θωμάς Μποροδήμος, πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο γιατρός κ. Χριστόδουλος Φώνιας, στελέχη άλλων ομογενειακών οργανώσεων και πολλοί εκπαιδευτικοί. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου