Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Μπροστά σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές Θεσπρωτίας μετά την σύλληψη ενός 36χρονου προχθές!

Μπροστά σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκάπηλων βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές Θεσπρωτίας μετά την σύλληψη ενός 36χρονου προχθές!

Μπροστά σε ένα κύκλωμα αρχαιοκάπηλων μπορεί να βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές Θεσπρωτίας μετά την σύλληψη ενός 36χρονου που αποπειράθηκε να «ρίξει» στην αγορά δύο χάλκινα αγαλματίδια μινωϊκής περιόδου μεγάλης αξίας.

Εδώ και δύο μήνες είχε περιέλθει στις αστυνομικές αρχές Θεσπρωτίας η πληροφορία ότι το συγκεκριμένο άτομο κατέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας και αναζητά αγοραστή στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Αστυνομικός προσέγγισε το άτομο αυτό προσποιούμενος τον αγοραστή και αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ορίστηκε η συνάντηση για την αγορά των δύο αγαλματιδίων έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Κατά την συνάντηση αυτή έγινε και η σύλληψη του δράστη που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Μίαρη.
«Ερευνώνται τα πάντα, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την έρευνα μετά την σύλληψη και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Σε πρώτη φάση φαίνεται πως το συγκεκριμένο άτομο προμηθεύτηκε τα αγαλματίδια και πιθανότατα εφόσον πήγαινε καλά η δουλειά θα προσπαθούσε να βρει και άλλα για να τα διοχετεύσει στην αγορά», σημείωσε ο κ. Μίαρης.

Τα δύο αγαλματίδια, σύμφωνα με αρχαιολόγο απεικονίζουν μια γυναικεία και μια ανδρική μορφή σε στάση δέησης και εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «περί αρχαιοτήτων» αφού χρονολογούνται από την μινωϊκή περίοδο, που ξεκινά πριν το 2000 π.Χ.
Τα δύο αγαλματίδια αποστάλησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Θεσπρωτίας στην αρμόδια Αρχαιολογική Επιτροπή προκειμένου να εξεταστούν αλλά και να διαπιστωθεί από που προήλθαν.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν έχουν κλαπεί τα προηγούμενα χρόνια από ανασκαφές και αρχαιολογικούς χώρους, ή αν αποτελούν προϊόν λαθρανασκαφών και ποτέ δεν έχουν καταγραφεί από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου