Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

18 οι Δήμοι στην Ήπειρο προβλέπει το προσχέδιο νόμου του «Καλλικράτη» που δόθηκε στην δημοσιότητα

18 οι Δήμοι στην Ήπειρο προβλέπει το προσχέδιο νόμου του «Καλλικράτη» που δόθηκε στην δημοσιότητα

Το προσχέδιο νόμου του «Καλλικράτη» δόθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση το Σάββατο στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ, προκειμένου να καταθέσουν παρατηρήσεις και προτάσεις.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που επέρχονται στο εκλογικό σύστημα για την τοπική αυτοδιοίκηση Επιτυχών συνδυασμός στο εξής θεωρείται αυτός που πλειοψήφησε με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα συν ένα του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Για την εκλογή δημοτικών συμβούλων ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός έως τριών υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας (πρώην δήμου) στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του νέου δήμου.

Στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η πρόταση της οριοθέτησης των νέων δήμων και των περιφερειών, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, αν και ακόμη δεν έγινε καμία αναφορά για τον αριθμό των Δήμων, για το νομό Ιωαννίνων φαίνεται να "κλειδώνει" στους 8, δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου, δεν θα ξεπεράσουν τους 18.

Κι αυτό γιατί έχει οριστικοποιηθεί η κατάσταση στη Θεσπρωτία,την Πρέβεζα και την Άρτα.
Έτσι λοιπόν,σύμφωνα με πληροφορίες,στον Νομό Άρτας οι δήμοι θα είναι τελικά τέσσερις,από τρεις που προβλέπονταν αρχικά.
Σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα τρεις και τέλος στα Ιωάννινα οκτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου