Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο... Βαθμούς στους καθηγητές τους θα βάζουν οι μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς!

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο...
Βαθμούς στους καθηγητές τους θα βάζουν οι μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς!




Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου από μαθητές και γονείς και η καρτέλα σχολείου, δηλαδή μία καρτά όπου θα παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε σχολείου είναι τα νέα στοιχεία στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «Το Βήμα», στο τέλος κάθε χρονιάς εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να συμπληρώνουν εκθέσεις αξιολόγησης για να διαπιστωθεί εάν επετεύχθησαν οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς. Τα κριτήρια της διαδικασίας αυτής ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Επίσης, θα υπάρχει στο μέλλον σε κάθε σχολείο μία καρτέλα όπου θα παρουσιάζονται όλα τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, ώστε ο καθένας να μπορεί με διαφάνεια να έχει την εικόνα του σχολείου, όπως τονίζουν «Τα Νέα».

Το υπουργείο, επίσης, βάζει «μπλόκο» και στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως τη Δευτέρα ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που θα γινόταν κανονικά φέτος μετατίθεται τουλάχιστον κατά μία χρονιά. Ο διαγωνισμός θα γίνει ως το 2012 με νέα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η μείωση της ύλης.

«Όταν η χώρα βρίσκεται σε κρίση, η ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα θέματα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας. Θα δώσουμε μάχη καρδιάς για να μπουν οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά η κ.Διαμαντοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέτος θα υπάρξουν λιγότερες προσλήψεις.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται, ακόμη, σειρά διατάξεων για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν τίθεται ως προϋπόθεση πρόσληψης η επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Τίθεται, όμως, ο όρος της κατοχής Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης, όπως και για τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου