Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Επικίνδυνη για τα παιδιά μας

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Επικίνδυνη για τα παιδιά μας

Το παρακάτω κείμενο το δημοσιευσαμε προ 4μήνου αλλά το μόνο που άλλαξε είναι προς το χειρότερο, για το λόγο αυτό το ξαναδημοσιεύουμε, μπας και ιδρώσει το αυτί του αρμόδιου, ΟΧΙ πλέον του Αντιδημάρχου, αλλά φέρουμε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας προ των ευθυνών του, πριν τραυματιστεί κανενα παιδάκι, τωρα που ο καιρος "ανοίγει" και η Παιδική Χαρά πλημμυρίζει από παιδικές φωνές.



Σήμερα, μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως η εποχή της τεχνολογίας και επικοινωνίας, οι επιλογές διασκέδασης των παιδιών είναι αρκετές οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μοναχικές (DVD, Play Station κλπ).

Η παιδική χαρά αποτελεί τον παραδοσιακότερο τρόπο διασκέδασης νηπίων και παιδιών και εξακολουθεί να έχει πολλούς υποστηρικτές. Προσφέρει σε νήπια και παιδιά ευκαιρία για παιχνίδι, κοινωνικοποίηση καθώς το παιδί έρχεται σε επαφή με συνομηλίκους του, μαθαίνει να μοιράζεται και να συνυπάρχει.

Στην Ηγουμενίτσα, μια πόλη με σχετικά περιορισμένες επιλογές διασκέδασης, οι παιδικές χαρές αποτελούν χώρους συνάντησης των παιδιών .

Παρόλο το πλήθος των παιδιών που τις επισκέπτονται καθημερινά, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν είναι απογοητευτική.

Οι περισσότεροι χώροι δεν είναι συντηρημένοι ενώ αρκετά παιχνίδια είναι μερικά ή ολικά κατεστραμμένα ελλοχεύοντας έτσι κινδύνους για τους μικρούς επισκέπτες.

Συγκεκριμένα στην κεντρική παιδική χαρά μπορεί να δει κανείς

• Κούνιες στις οποίες λείπουν ολόκληρα τα καθίσματα με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά άχρηστες αφού δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά,

• Τραμπάλες στις οποίες λείπουν ολόκληρα τμήματα κινδυνεύοντας έτσι τα παιδιά με τραυματισμούς,

• Το ειδικό δάπεδο που βρίσκεται στο χώρο νηπίων είναι σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένο με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι περισσότερο επικίνδυνος για τραυματισμούς από την υπόλοιπη παιδική χαρά.

Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να εφυστήσουμε την προσοχή στους τοπικούς φορείς (δήμο, νομαρχία) ώστε να επιληφθούν του θέματος προλαμβάνοντας έτσι ανεπιθύμητες συνέπειες.

Θεωρούμε πως το κόστος συντήρησης των παιδικών χαρών της πόλης μας είναι αρκετά μικρό, μηδαμηνό θα λέγαμε μπροστά στην ασφάλεια των παιδιών μας που αποτελεί ύψιστο αγαθό.





Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

1 σχόλιο: